Twingly statistik

fredag 17 september 2010

Jah Hollis blir lite småförbannad

I dag, fredag, fyller mitt älskade gudbarn 14 år.
Hon har börjat bli en stor tjej och går i åttan i skolan fast jag tycker det inte var så länge sedan hon var en liten unge som kom hit med sin mamma och hälsade på och hoppade och studsade på madrassen i min säng så jag fick hjärtat i halsgropen.
Hur som helst var jag i går, alltså torsdagen som nyss slutade, tvungen att posta en hälsning för att hon skulle få den till födelsedagen (kalaset blir först något senare).
Jag gav mig iväg till Hemköp vid Värnhem för att köpa ett gratulationskort, och på vägen in i affären (som också leder vidare till Entréhuset) stod som vanligt några mobilabonnemangsförsäljare och häckade i väntan på lämpliga offer.
Naturligtvis hoppade en av dem fram med sitt framkrystade hurtiga "Hej!" (jag ser kanske lättlurad ut) och jag blev lite småförbannad och sade: "Nu har ni väl hoppat på mig minst 20 gånger när jag gått förbi här. Nu räcker det!"
Han backade genast och tyckte väl jag var otrevlig.
Men jag fattar inte varför just dessa telefonabonnemangsnasare har fått något slags frikort att hoppa på vem som helst som råkar gå förbi inne i ett varuhus.
Vad har de för speciell rätt att på ett sådant sätt erbjuda folk varor som de flesta ändå inte är intresserade av?
Nej, sätt stopp för den här handeln som verkar gå ut på att lura på folk saker som de köper i en ren stundens ingivelse utan att tänka efter.
Jag skulle aldrig i mitt liv köpa något, vad det än vara månde, av någon som hoppar på mig i en gång i ett varuhus (eller för den delen på Malmö Central där det brukar stå sådana med).
De har väl affärer de kan hålla till i med sin bissniss och där folk som är intresserade av telefonabonnemang kan hitta dem?
Som om inte detta var nog, var det sedan någon granne som lämnat tvättstugan outsägligt skitig och ostädad när jag skulle ha den.
Grrrrrrrr!!!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Monica o Jacob sa...

Här har Du en till med samma åsikt.
Man kan snart inte gå någonstans utan att bli påhoppad med ett hurtigt VAD RINGER DU MED.
Jag brukar svara: Med min mobil, vad trodde Du????
Ha en bra helg
Jacob

Jah Hollis sa...

Bra svar. :-)

Hedwig sa...

Håller med dig helt och fullt vad gäller dessa telefonförsäljare.
Blir så himla less på dem och tyvärr är man ganska otrevlig mot dem. Men vad göra - när man blivit antastad hundratals gånger.
Jag vill bestämma själv när jag byter och hur.

Daniel sa...

Irriterande!!Likadant med folk från oliga välgörenhetsorganisationer som stör en på stan... var 10:e meter

Pumita sa...

Det var inte din dag, det är tydligt! Men jag har också kort stubin när det gäller försäljarna. Brukar säga rakt ut att jag inte vill prata med dem... om jag säger nåt öht. Ofta viftar jag bara med handen och fortsätter vidare. Är såå less på att bli påhoppad!

BP sa...

Håller med alla andra. Brukar för det mesta inte ens svara. Å hur trött jag är på telefonförsäljare som erbjuder mig kalsonger, trosor och ekonomihjälp mitt under middagen vill jag inte ens prata om.