Twingly statistik

onsdag 8 september 2010

Jah Hollis befinner sig i skottlinjen


På måndagskvällen knep Malmöpolisen två killar som man misstänker har skjutit med någon form av vapen mot bussar i Malmö.
Skjutandet mot stadsbussar i Malmö har ju pågått en en tid nu , och den här kvällen tog det ny fart.
Nu var det i mina trakter och jag vet inte om det var stadsbuss 7 som jag brukar åka med ibland eller någon av regionbussarna som också passerar på synhåll från min balkong som attackerades (eller båda två) bara en bit ifrån där jag bor.
Inte mindre än tre larm om skott mot bussar fick man denna kväll.
Nu kunde polisen hugga två figurer i övre tonåren och dessutom lägga beslag på ett par vapen som kan ha använts mot bussarna.
Det är bara att hoppas att de tagit de rätta halvfigurerna som sysslar med de här vansinnigheterna.
Samtidigt kom det också larm om att andra bussar utsatts för stenkastning från någon/några typ(er) med en perverterad uppfattning om vad det innebär att leva tillsammans med andra människor omkring sig.
En trevligare sida av Malmö visade sig under tisdagskvällen på Malmös nya fotbollsstadion där Sverige mötte San Marino i kvalet till fotbolls-EM.
Jag var en av många som inte lyckats få biljetter till matchen; de gick som smör så fort det blev klart att Malmös store fotbollsson, Zlatan, skulle spela med landslaget.

Han fick också en hyllning som hette duga av publiken på stadion och tackade med att stå för två av de sex mål som Sverige gjorde.
Tänk om alla Malmöbor ville samlas kring sådana upplyftande glädjeyttringar i stället för att ställa till djävulskap för sina medmänniskor.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

cat sa...

Hoppas de har gripit rätt personer.

Jah Hollis sa...

Det vore en lättnad. Men uppenbarligen finns det fler som tycker det är OK att attackera bussar. Undrar vad som ställt till det så i deras skallar.

Alla smutsiga detaljer sa...

Man undrar verkligen vad det är som får människor att göra sånt där. Det är oförståligt. Någon borde forska på mekanismerna.