Twingly statistik

måndag 9 december 2013

Hundra hus 2013 nr 78: Bostadshus Kärleksgatan


Mitt hus nummer 78 i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 får bli ett bostadshus vid Kärleksgatan, som går mellan Davidshallgatan och Södergatan i centrala Malmö.
Det är egentligen ett rätt typiskt centrumhus i Malmö med lägenheter i fem våningsplan och några butiker i en del av bottenplanet, en av dem tårtbageriet Ultimate Cake som har julpyntat så fint.
Det som mest fascinerar mig är gatunamnet Kärleksgatan (gatan som går åt höger vid ingången till bageriet), ett namn som det är svårt att hitta ursprunget till. Det finns teorier från att det skulle förekommit prostitution där (naturligtvis) till de mer oskyldiga om att det varit ett ställe där unga, förälskade par en gång i tiden gärna flanerade.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

ulla laiho sa...

Satt och funderade över namnet - det ser ju inte speciellt kärleksfullt ut nu. Det är synd när historia och kuriosa faller i glömska.

Leovi sa...

An interesting place to live!

Gammelsmurfen sa...

Oj det finns en Kärleksgatan i Malmö också. Bodde på en i Yngsjö i början av 80talet. De äldre som bodde på samma gata gillade dock inte namnet eftersom deras assosiationer gick åt ett visst håll...

Anki sa...

Kärleksgatan - vilket fint namn :)