Twingly statistik

lördag 14 december 2013

Hundra hus 2013 nr 83: Gamla saluhallen Malmö

Hus nummer 83 i min del av Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 är en byggnad som använts både för kraftsport och som saluhall i Malmö.
Byggnaden innehåller i dag en Nettobutik och ligger i området Lugnet ett stycke från Triangeln.
På översta bilden ser man denna mycket speciellt utformade byggnad och i bakgrunden syns hotell Scandic Triangeln som redan varit med i Hundra hus-serien.
Det jag med säkerhet vet om hus nummer 83 är att den danska butikskedjan Netto håller till där och att det tidigare varit någon form av saluhall där.
Men jag vet också att jag någonstans har läst att byggnaden, innan den blev saluhall skulle ha inhyst någon kraftsports- eller gymnastikrelaterad verksamhet.
Märkligt nog hittar jag inte något på nätet (där man kan hitta det mesta) som bekräftar det.
Ett tag hände det i alla fall att jag handlade i Gamla saluhallen även om det är en bit ifrån där jag bor.
Och vid ett av dessa tillfällen, för rätt många år sedan nu, stötte jag ihop med en av mina gamla musikaliska hjältar. Före detta Stockholmsbon John Holm som lever ett stilla liv i Lugnet, i något av husen bara ett stycke från Netto.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

ulla laiho sa...

Vi kan gå till biblioteket i Nynäshamn, där man har ca 100.000 bilder samlade från gången tid. Man kan även se en del på deras hemsida. Har ni inget sådant i Malmö?

BP sa...

Alltså denna saluhall skulle kunnat stå i vilket land som helst i Europa - inkl. Östermalmshallen i 08. Ja alltså om den hade varit en riktig saluhall alltså. Den är helt underbar i mina ögon - å nej - ett "gym" vill jag inte se i denna fina byggnad!

Anki sa...

Tornen får mig genast att tänka på Lübeck :) Vacker byggnad! Kolla med stadsarkivet eller stadsmuseet - där brukar man kunna få hjälp med bl.a gamla byggnader...