Twingly statistik

tisdag 24 december 2013

Hundra hus 2013 nr 94: Arbetets tidningshus
Hus nummer 94 i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 är ett Malmöhus som betytt mycket för mig, och många, många andra, under den tid jag bott i Malmö.
Det är nu nedlagda socialdemokratiska Malmötidningen Arbetets tidningshus på Bergsgatan 20 på Möllevången. Där var all verksamhet från ekonomi, annons, och redaktion till tryckeri och distribution var samlad.
Där var jag fast anställd (efter ett par år som vikarie på Arbetet i Trelleborg) från hösten 1986 till Arbetets konkurs hösten 2000. En väldigt spännande tid där jag lärde mig mycket, jobbade hårt som reporter, redigerare och nattchef och skaffade mig vänner för livet.
Nu är huset fyllt med annan verksamhet och kvar av Arbetet finns bara konturerna av namnet i gatuplanet och Tidningsnamnet vid ett postinkast vid huvudentrén.
På baksidan är den stora distributionshallen, där tidningarna lastades efter att ha tryckts i huset på natten för att sedan köras ut till prenumeranter över hela Skåne, borta och ersatt av en provisorisk p-plats.
I den gamla restaurang Bodoni i gatuplanet är det numera ett ställe för levande musik.
Ett hus som bär på enorma mängder av svensk tidningshistoria.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Susanne Hultman sa...

Fjorton år på samma arbetsplats - inte dåligt. Så länge har jag inte stannat någonstans. Fast fjorton år är kanske ändå lite när jag tänker efter för flera av mina nuvarande arbetskamrater har arbetat sedan 1960- och 1970-talen på samma plats.

Hoppas du haft en fin jul!

Anki sa...

Ett hus med många minnen alltså.
Och nu är vi snart i mål :)