Twingly statistik

fredag 13 december 2013

Hundra hus 2013 nr 82: Södertull i Malmö


Mitt bidrag nummer 82 till Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 är egentligen ett helt område i Malmö centrum.
Området heter Södertull och det består av kontorslokaler i fyra tornliknande byggen som hänger ihop med butiker, restauranger och biografen Royal som ligger i gatuplanet.
Och därtill ingår det en stor uteplats med trappor ner till kanalen i Södertull.
Genom Södertull går, från Gustav Adolfs torg, Södra tullgatan (gågata) vidare till Davidshallsbron över kanalen och över den kraftigt trafikerade Drottninggatan/Regementsgatan. Och därifrån är det sedan gågata ända ner till Triangeln.
Tidigare, innan höghusen byggdes, låg här låghusbebyggelse med affärer och serveringar och på bilder från den tiden kan man se vad som nästan var en småstadsidyll med halmtak på husen.
För ett tiotal år sedan fick uteplatsen nere mot kanalen en ordentlig ansikstlyftning med sittvänliga trappor, vattenskulpturer med vatten som forsar ner i kanalen och skulpturer i brons av katter i naturlig storlek.
En mycket populär plats att samlas på när vårsolen börjar lysa.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Alltså ju fler bilder du visar så inser jag att det är dags att åka till Malmö igen. Senast jag var där var för 30 (!!!) år sedan. Det har hänt en helt del ser jag, samtidigt som det är ett och annat som jag minns.

PS. Bara 18 bilder kvar! Du hinner:-) DS.

Anki sa...

Känner också att det är dags för ett besök i Malmö...
Trapporna vid kanalen - där skulle jag gärna sitta en stund - ja, inte nu, men i sommar :)