Twingly statistik

onsdag 18 december 2013

Hundra hus 2013 nr 88: Elite Plaza Hotel Malmö
Är man lite frikostig med namnet Rivieran på Gustav Adolfs torg i Malmö kan man i uttrycket räkna med det hus som passar in i Medelhavsstilen, men som omges av hus som kanske inte gör det.
Nåväl, hus nummer 88 i min del av Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 är ett drygt hundraårigt bygge som inhyst bland annat kontor till företag och försäkringsbolag innan det för några år sedan rustades upp rejält och blev Elite Plaza Hotel.
Därmed ingår det i den stora svenska hotellkedjan Elite Hotels som finns i de flesta stora och halvstora svenska städer. Och bakom den vita och lite strama fasaden finns ett hundratal hotellrum.
I bottenvåningen finns också en pub i brittisk stil, The Bishops Arms, som också ingår i en kedja och ofta finns där Elite Plaza-hotellen finns.
Puben har stort urval av öl och whisky och sober inredning, men tar enligt min mening rätt saftigt betalt för varorna.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Ja du, jag jobbar granne med Elite och där finns också en Bishop's Arms. Även "mitt Elite hotell" är vitt. Vi har möten där ibland.

Svar: Stort, stort GRATTIS till den sjunde storsegern! Fantastiskt! Ni måste ha en allmänbildning som heter duga! Det ska du/ni väl fira att ni är champions igen. Kommer ihåg att ni åt en brakmiddag ifol efter segern!

Anki sa...

Ännu ett pampigt hus. Namnet känns passande till den vackra byggnaden :)
Instämmer i BP:s gratulationer... vet inte vad du vunnit, men det verkar stort!Så Grattis från mig också :)