Twingly statistik

söndag 16 september 2007

Busschaufförer i Malmö som kör som dårar

Hörde från en välunderrättad källa att Skånetrafiken nu startar en kampanj för att deras busschaufförer ska bli mer serviceinriktade. Det inkluderar dem som kör stadsbussarna i Malmö, och i vissa fall kommer det nog att kräva en del jobb.
Jag kan säga med en gång att det inte alltid lär vara det lättaste att köra stadsbuss i Malmö.
Dels får bussarna ofta trängas med en helt oförstående, eller ovillig att förstå, armada av privatbilister. Dels lär de ha rätt tajta tidtabeller som gör att det inte får dyka upp oväntade hinder på vägen.
Alla busschaufförer är inte några charmknuttar/knuttor, men de flesta är vänliga och tålmodiga och trevliga.
Och det är väl lite där kampanjens mål ligger: man ska ge och ta.
Chaufförerna ska ge sina resande ett leende och vänligt bemötande och förhoppningsvis ska de resande i sin tur ha sina kort och biljetter redo och bidra till att det går lite snabbare i dörröppningen än det gör i dag.
Men så ska tydligen chaufförerna också lära sig köra på mesta miljövänliga sätt.
Den jag åkte med in till Centralen för ett tag sedan var nog inte med på dom noterna riktigt. Han körde i raketfart och det var väl bara tur att han inte välte i någon kurva eller behövde göra någon häftig inbromsning.
Då hade kunnat gå riktigt illa.

Jah Hollis

1 kommentar:

Sånger från nedre botten sa...

Åkte nattbuss med en sån där dåre en gång, vi var flera i bussen som tittade skrämt på varandra och som vanligt var det ingen som sa nåt. När jag skulle av sa jag ändå till att jag tyckte han körde som en kratta och att han faktiskt borde tänka på att det inte är möbler han kör utan människor. Då blir idioten förnärmad och hävdar att han inte alls kör dåligt. Då blev jag tokig och skällde ut han efter noter. Fan vet om det hjälpte.