Twingly statistik

måndag 3 september 2007

S:t Göran och porrsurfarna

För ett tiotal år sedan, när internet var lite nytt och kittlande på flera arbetsplatser gillade många på mitt dåvarande jobb att surfa så fort de fick lite tid över. De var nyfikna på vad som fanns där på nätet, och givetvis gav sig en och annan in i porrträsket, det kunde man inte undgå att märka.
Nyfikenheten finns fortfarande kvar tydligen, för varför vill man annars spärra datorer i regeringskansliets datornätverk så att man inte kan ge sig in på sidor med porr, våld och rasism?
Socialministern, S:t Göran Hägglund, litar enligt DN tydligen inte på sina medarbetare. För det kan väl inte vara så att han själv har svårt att hålla fingrarna i styr när datorn är i gång?
Eller tror han kanske att sidor med dessa brännheta ämnen försvinner om man inte tittar på dom?
Och vad är egentligen "olämpliga sidor"? Det uttryck som Göran Hägglund använder sig av och som stinker av 1984-mentalitet.
Klarar inte vuxna människor att själva bestämma hur de ska använda internet?

Jah Hollis

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Intressant nog spärrade biblan på Sthlms universitet porrsidor OCH sportsidor!

Kan ha varit knepigt att ha gått på sociologen eller religionsvetenskapen eller en del andra ämnen där samtiden ska granskas.

Jah Hollis sa...

Sportsidorna kan jag förstå, men porren...
Nej, allvarligt. Det är väl vuxna människor som studerar på universitet. Dom ska väl ha tillgång till mesta möjliga information.
Den som porrsurfar för sitt eget nöjes skull när man borde studera får väl skylla sig själv.

Thomas O. sa...

Det har hänt att män har porrsurfat på bibblan, öppnat gylfen och ... ja, ni förstår. Förbud verkar behövas när det gäller vissa personer.

Jah Hollis sa...

Jo, men är det rätt metod att komma åt sådana knäppgökar?
Är det alltid The Bad Guys som ska sätta gränserna för oss andra? Jag menar inte att man ska ha biblioteken till porrsurfande, men vi måste ju ha ett informationsflöde som är så tillgängligt som möjligt.