Twingly statistik

måndag 10 september 2007

Michael Jackson har lämnat oss

Det var synnerligen överraskande och sorgligt att läsa nyheten att Michael Jackson har avlidit, 65 år gammal. Ja det handlar alltså inte om musikern Michael Jackson, utan om en av världens främsta öl- och whiskykännare.
Alla med ett seriöst intresse för dessa ädla drycker är väl ägare till, eller har i alla fall studerat, någon av hans innehållsrika och välskrivna böcker om öl och whisky.
Själv investerade jag i hans stora bok om whisky när den såldes ut till lockpris på en bokrea för rätt många år sedan nu.
Det märkliga är, att trots att det dykt upp nya whiskymärken på marknaden sedan dess så är den fortfarande en alldeles utmärkt uppslagsbok och mycket inspirerande läsning.
Samma med hans ölguider, även om jag faktiskt inte skaffat mig något exemplar själv.
Så skänk en tanke och höj en skål till denne entusiast, som nu lämnat oss, nästa gång ni tar en god öl eller ett smakrikt glas whisky.

Jah Hollis

6 kommentarer:

Lillebror sa...

Det var tråkiga nyheter. Och så ung också, men det lär ju vara så med dem Gud älskar. Vi andra får ta lärdom av det senaste från vetenskapen, se länk.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=690723

Jah Hollis sa...

Jo, jag har känt det på mig på något vis. Därför inledde jag detta förebyggande intag tidigt.

Bengavoice sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bengavoice sa...

Ajdå, är Mästaren död? För många år sedan började Stalin och jag att kalla hans "The World Guide to Beer" för Bibeln och den behändiga "Ölguiden" för Lilla Katekesen. Han har många gånger varit en värdefull vägvisare.
Nu får han väl prova den ultimata drycken, Gudarnas nektar.

Ankan sa...

Åh tusan, det var tråkigt. Har flera av hans böcker. MJ är en av dem som fått Ölfestivalen i Nacka att rankas som en av världens bästa. Och till den är det bara två veckor kvar. Jag misstänker att han skulle varit där.

Jah Hollis sa...

BV: Jo, jag vill minnas ett flitigt läsande i den heliga boken under en viss resa en gång i slutet av förra seklet.

A: Ja, jag hittade artiklar om hans tidgare besök. Kan tänka mig att han förgyllde en sådan tillställning.