Twingly statistik

torsdag 27 september 2007

Tvättstugeeländet - ett olösligt problem?

Jag har för vana att tvätta varannan torsdag, de torsdagar jag är ledig från jobbet. Och när jag har tvättat, ja då bokar jag alltid tid för torsdagen två veckor framåt.
I dag när jag kom ner var det låst till tvättstugan och torkrummet, där fläkten gick för fullt, och nyckeln var borta.
Jag kunde väl ha sökt upp den person som bokat tiden före mig, men dels kändes det under min värdighet, dels kan det ju vara någon annan som snott min tid. Så jag lämnade ett meddelande på dörren till torkrummet och bad vänligt men bestämt den som hade nyckeln att hänga den i nyckelskåpet.
Nu kan jag riktigt höra mumlet om "tvättstugefascister" och liknande.
Men är det någon som är fascist så är det väl den som helt fräckt snott min tid? Och jag förstår inte att det skulle vara mitt jobb att försöka leta upp den människan.
Nu är det för sent att tvätta, jag har annat att göra och jag får väl offra fredagseftermiddagen som jag tänkt använda till annat.
Det förvånar mig inte det minsta att tvättstugan är orsak till så mycket stridigheter människor emellan.

Jah Hollis

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Jistanes vad det är gott att ha en egen tvättstuga!!

Jag har förstått det, inte bara från ditt inlägg, att det där med tvättstugetider, städning mm mm kan vara stor orsak till konflikter.

Hoppas du fick din tid!

Jah Hollis sa...

Oproportionerligt många grannkonflikter handlar om tvättstugan. Lite deprimerande är det. Hur ska det bli någon ordning i världen när man inte ens kan sköta en tvättstuga tillsammans? För att hårdra det lite.
Jag fick en ny tid fredag, men sedan får vi se om jag får ha den i fred.

//Sop sa...

Tvättstuga skapar en otrolig air av fientlighet i varje bostadsområde! En riktig hit inom grannsamverkan. Urs-Urs-urs-Tack o Lov för egen maskin!

Sånger från nedre botten sa...

En arbetskamrat bor i ett hus som hon och hennes man delar med en annan familj. Vad har det blivit gräl om? Tvättstugan...

Otroligt deprimerande, om nån frågar mig.

Jah Hollis sa...

I dag fick jag ha min tid i fred, men städningen efter den som tvättat före mig var minst sagt tveksam.

Sånger från nedre botten sa...

Jo du, den känner man ju igen. Tvättiden börjar 07.00 i morgon bitti. Oddsen för att den som tvättade ikväll gjorde rent efter sig är inte särskilt höga...

Jah Hollis sa...

Fast den som kommer till vår tvättstuga för att tvätta tidigt i morgon kommer inte att ha något att klaga på. Jag är ju så ordentlig och städar efter mig när jag har tvättat färdigt. ;-)

Hrm, så var det det där med odds. Borde det inte vara så att det är väldigt höga odds på att den som använt din tvättstuga i kväll ska ha gjort rent efter sig? Alltså att det är en rätt liten chans att det är städat?

Sånger från nedre botten sa...

Nu fattar du varför jag inte spelar...

Jah Hollis sa...

Spel handlar ändå bara mest om tur. Och pengar.
Jag har själv blandat ihop det där med hög- och lågoddsare vid ett tillfälle då det blev pinsamt. Så jag antar att jag drog någon lärdom av det.