Twingly statistik

lördag 8 september 2007

Jan Björklund vill skapa bevingade ord

Jag hörde delar av Jan Björklunds installationstal som ny folkpartiledare på Ekot i dag. Man kan förstå att förväntningarna på honom är stora bland partivännerna och att han direkt ville visa att han är uppgiften värdig.
Då gäller det ju att säga saker som folk minns efter talet också, och att dra ner applåder och kanske ett och annat skratt, med fyndiga formuleringar. Drömmen för alla i en sådan situation är väl att säga något som närmast kan bli ett bevingat ord.
Man kan riktigt se framför sig hur Björklund och hans närmaste ansträngt sig för att komma på något sådant. Och vad blev det då?
Tja: "Det är viktigare att bekämpa fattigdom än rikedom." Och så något om att "det är bra med moral, men det blir inte dubbelt så bra med dubbelmoral".
Jaha.
Nej, det enda riktigt minnesvärda en partiledare sagt i en talarstol är väl detta.

Jah Hollis

7 kommentarer:

//SoP sa...

Haha-- Hur kunde jag gissa på direkten att det skulle vara De bevingade orden ! ;-) Yes!

Jah Hollis sa...

Ord och inga visor!
Det glömmer man inte i första taget. :-D

Ankan sa...

Redan nu snackade han om kommande stormar och hårda vindar inom partiet, och att han bättre då än nu kan behöva deras hyllningar.

Anonym sa...

Batongliberalen sa; "Moral är bra, men dubbelmoral är inte dubbelt så bra." Typ. Otroligt begåvat. Han sa också att alla halta och lytta ska få stöd och hjälp, MEN alla alla människor (som av naturen är lata och utnyttjar systemet) ska passa sig jävligt noga. Vad blev det förresten av deras språktest? Björklund ville ju dessutom att Sverige skull skicka soldater till Irak. "Jag hade fel" sa han ödmjukt häromdagen. Han tillade dock direkt: "...men ALLA andra hade också fel".
Grattis Folkpartiet!
/A Hermansson
(Som en gång i tiden faktiskt respekterade Folkpartiet för att dom tog parti för svaga och utsatta.)

Ingrid sa...

De bevingade orden glöms inte bort i rappet. (Hermanssons alltså)

Jah Hollis sa...

Kanske hänger det på att det kommer från hjärtat. För han menar verkligen vad han säger.

Jah Hollis sa...

Hermansson: Det där med att alla andra också hade fel är en variant av vad Calle Bildt sade om massförstörelsevapnan i Irak. "Jag hade fel och det hade alla andra också. Möjligen hade jag lite mindre fel." Tjenare!