Twingly statistik

måndag 17 september 2007

Käkar folk mer under ramadan?

Den islamska fastemånaden ramadan har inletts och rättrogna muslimer äter, dricker och röker inte så länge solen är uppe över horisonten. Vi har ju kunnat läsa om hur svenska butiker hakat på detta, och laddat upp med speciella ramadan-varor.
Det finns tydligen beräkningar som man gjort inom handlens organisationer som säger att det finns mellan en halv och en miljard att håva in för branschen tack vare ramadan.
Men hallå! Vänta nu lite.
Är inte ramadan en fastemånad? Jovisst.
Borde inte det då betyda att folk håller igen på matintaget och att handeln borde förlora på att det firas ramadan? Visserligen avslutas fastandet med en stor festhögtid, men det kan ju inte vara hela förklaringen.
Tydligen är det så, att när man har fastat en hel dag är man hungrig som en varg och då är risken stor att man stoppar i sig för mycket mat, helt enkelt. Så många går tydligen upp i vikt under fastemånaden, vilket ju låter lite som en oxymoron.

Jah Hollis

1 kommentar:

Sånger från nedre botten sa...

Varje kvällsmåltid blir en liten fest, nåt som jag som matälskare kan avundas. Själva fastan avundas jag dock inte. Huga, den måste vara hemsk.