Twingly statistik

fredag 28 september 2007

Hur vet man att Telia har uppgraderat?

Jag nappade för ett tag sedan på ett erbjudande från min internetleverantör, vårt kära Telia, om att uppgradera min bredbandsanslutning. Det blir ju mer och mer filmer och musik som jag hanterar från min dator och det har ibland känts som om det gått lite segt.
Själva beställningen av uppgraderingen var det inte några problem med och jag fick snabbt bekräftelse från Telia att uppgraderingen var gjord. Jag ska ärligt säga att jag inte lagt på minnet från vad och till vad jag uppgraderat (jag är ingen tekniker), men bättre prestanda skulle det bli, så mycket vet jag.
Det är bara det, att det känns inte alls som om det har blivit det.
Tvärtom känns det ibland ovanligt segt när jag bloggar och kollar på filmer från Youtube.
Och så skulle det ju inte bli.
Inte för att jag har några bevis för att det inte fungerar som det ska.
Men å andra sidan, hur ska man kolla att det verkligen gör det?

Jah Hollis

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan rekommendera TP-test, kör det så ser du hur snabbt ditt bredband är. Finns att ladda ner här - http://www.tptest.se/

Jag hade själv ett väldigt segt bredband ett tag och körde testet, sände över resultatet till min bredbandsleverantör - och har man sett - de hade missat en uppgradering som jag betalat extra för!

Ha en fin helg! Ingrid

Jah Hollis sa...

Tack! Det var snabba besked.
Du verkar riktigt hemma på det här området.
Jag ska genast testa om mina misstankar är befogade eller inte.

Ha en bra helg du med!

Anonym sa...

Gå till konsumentverkets sida och ladda hem TP-testet som kollar din hastighet. Tänk på att det är UDP som din bredbandsleverantör tittar på. TCP är är hastigheten du märker av, men den påverkas mycket av kablar, dator, drivrutiner och annat. Alltså sådant som ligger på ditt ansvar att kolla att det är tip-top. Så har du bar UDP och låg TCP så är bara börja felsöka.

Du bör dessutom göra testet några gånger vid olika tidpunkter då det kan skilja sig beroende på hur många som nyttjar nätet för tillfället.

Adress då?
http://www.tptest.se

Jah Hollis sa...

Ännu ett tack!
Jag ska följa instruktionerna till punkt och pricka.