Twingly statistik

fredag 16 januari 2009

Alltid kul att quiza trots utebliven vinst

I onsdags började årets quizsäsong på Pickwick i Malmö på allvar.
Onsdagarna som var jul- och nyårsaftonen var det förstås inget quiz alls och hur det var i trettonhelgsveckan vet jag inte, och för övrigt jobbade jag då.
Men den gångna onsdagen var det full fart igen och smockat med folk. Vi lyckades mönstra ett bra lag, men det räckte inte till mer än en placering i skocken som kom bakom de två bästa lagen.
De regerande mästarna tog hem tävlingen och det känns som om det inte bådar gott.
Vare sig för oss eller för själva tävlingen som kräver att det finns chans för mer än ett lag att vinna.
En av quizmaster Bryans frågor den här gången var att man skulle placera tolv mediahändelser under det gångna året i rätt månad då det hände, en händelse per månad.
Den bevisade vilken bedräglig apparat minnet är: vi lyckades placera tre av de tolv händelserna i rätt månad. Trots att vi har mediafolk i laget.
Suck!
Quizmaster (och tillika barchef på Pickwick) Bryan hade fyllt femtio år första veckan på året och hyllades av alla närvarande. För en gammal stammis är det rätt rörande när runt hundra pubgäster står upp och sjunger och hurrar för Bryan i ett avbrott i quizet.
Inte undra på att Pickwick har blivit något av ett andra hem för många av oss. Man känner sig hemma där, lite som en i familjen.

På tal om nyheter.
Undrar vilket av detta man kommer att minnas om ett år:
• Littorins vredesutbrott i Riksdagen?
• Spekulationerna (för vilken gång i ordningen?) om någon form av liv på Mars?
• Flygplanet som mirakullöst klarade en nödlandning på Hudson River i New York?
• Israels vettlösa och blodiga anfall på Gaza?
Det sista lär vi i alla fall inte glömma.
För hur stora är oddsen för att man ska lyckas att lösa den konflikten, och gräva ner alla gamla stridsyxor, inom ett år?
Jag skulle tro, dessvärre, att den som satsar på att vi får se en hållbar och acceptabel lösning på hela Mellanösternproblematiken inom ett år inte kan hoppas på att få några vinstpengar tillbaka.
Sorgligt men sant.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: