Twingly statistik
tisdag 6 januari 2009
Åter till verkligheten - slut på ledigheten
Trettondagen är här och för de flesta är det väl den sista lediga dagen på den långa helgledigheten jul-nyår-trettonhelgen.
Själv slipper jag inte så lätt undan, utan jag ska jobba i dag fastän det är helgdag. Nu har jag varit ledig sedan den allra sista veckan på det gångna året, tiden har svischat iväg, och nu är det tillbaka till bananlastandet.
Jag är, som alltid, kluven inför det här jobbandet. Visst, man ska vara glad att man har ett jobb och så vidare, bla-bla-bla.
Samtidigt tär det på krafterna att jobba, det är långt mellan återhämtningsperioderna. Men de tider då man kunde prata om sabbatsår och liknande verkar långt borta nu.
I stället diskuterar man möjligheterna att fortsätta jobba till man är 72 år (och förvisso om rätten att få gå ner till halvtid när man är 61), delvis tydligen för att man ska kunna få en anständig pension.
De bekymren har inte längre Erik Darling, amerikansk folksångare, eftersom han dog den 14 december förra året. Det var han som på 1950-talet fixade ihop ett par jamaicanska folksånger och skapade The Banana Boat Song, om jobbandets uttröttande effekt, som blev en hit världen över.
En och annan av oss hoppas väl kunna pensionera sig via en jättevinst på spel. Men inte ens när den vinsten slår in ska man vara för säker på att det slutar lyckligt.
För övrigt att det bara att konstatera att, trots alla förhoppningar om fred och försoning och bättring, så vekar det rulla på som vanligt även 2009.
Nej, nu är det dags att tänka på jobbet.
Jah Hollis
Andra bloggar om: arbete, fritid, pension, ledighet, Banana boat song, Harry Belafonte, Erik Darling, spel, Lotto, Lund, Stockholm, Gaza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Tack för din kommentar hos mig! Intressant blogg du har, du kan verkligen mycket om musik.
Jag hoppas på att pensionera mig via en storvinst på spel!!
Gärna pensionera mig från skolan också... :)
Medelåldern för pensionering i vårt avlånga land är si så där 61 år. Med tanke på den demografiska sammansättningen på den svenska befolkningen måste vi jobba längre än så (förutom att vi måste hoppas på inflyttning från andra länder). För att det ska vara möjligt måste arbetslivet för arbetarklassen bli bättre. Det är ju nämligen så att många yrken kräver sin tribut vilket avspeglar sig i hälsa och pension. Detta kan man skriva mycket om. Får väl skriva ett inlägg någon dag. Så länge hänvisas till Susanna Alakoski http://www.expressen.se/debatt/1.1414197/arbetarna-har-inte-alls-fatt-det-bra
Klarabella - är du galen!
Åter till verkligheten, Ron Asheton hann aldrig casha in pensionen han har hittats död i sitt hem.
Det är roligt med alla dessa mer eller mindre bekanta bloggröster - som alla träffas hos Jah. Heder åt dig att du lyckas med det! Kanske kan du bli yrkesbloggare? Lägg in en massa reklam, vet ja! Nä. Trodde väl inte de', nä.
Skicka en kommentar