Twingly statistik

måndag 5 januari 2009

Blåst på hockeyglädjen i Malmö arena

Söndag eftermiddag möttes Malmös paradhockeylag Mif Redhawks och IK Oskarshamn (min födelsestads paradhockeylag) i en match i hockeyallsvenskan.
Matchen spelades i byggmästare Percy Nilsson senaste underverk, Malmö arena, som byggts på en åker i Hyllie utanför Malmös tätbebyggelse.
Jag tänkte slå två flugor i en smäll: dels ta en titt på den nya arenan som jag ännu inte sett på närmare håll, dels få chansen att se Oskarshamn ännu en gång spöa Malmö.
Och jag hoppades givetvis på att de allmänna kommunikationerna i form av en buss skulle kunna ta mig till arenan (jag kunde ju tagit bilen, men gynnar ju hellre kollektivtrafiken).
Enligt den information skulle också linje 1 har förlängt sin rutt till arenan (som ju kommer att ligga intill en av Citytunnelns stationer när den är klar om ett par år).
När jag tagit mig upp till Gustav Adolfs torg för att borda ettan frågade jag chaufförern om bussen verkligen gick till Malmö arena. "Till vad för något?", svarade han och tittade förvånat på mig.
Alltså: ingen buss till hockeymatchen och för långt tillbaka hem för att hinna hämta bilen. Det lär ha gått (fast jag är osäker) någon buss, någon arrangemangslinje, ut till matchen, men då skulle man visst vara ute i väldigt god tid.
Och till min glädje och förbannelse (jag missade ju matchen) spöade Oskarshamn Rödhökarna med 3-2.
Jag missunnar inte Malmö att ha ett hockeylag i elitserien, om man nu kan göra sig förtjänt av att spela där.
Men jag retar mig oerhört på den stöddige Mif-bossen och Malmö arena-byggaren Percy Nilsson.
När Mif skulle börja spela sina matcher i arenan förra året sade han nämligen i tv att Mif helst skulle ta sig upp i eliserien nu, för annars fick man försöka locka publik till arenan i möten med (hånfullt leende) "storheter som (bland andra) Oskarshamn".
Ät upp dina ord nu Percy.
Moaaaaaahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaa!!!!!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Bengavoice sa...

Jag tror den gode Percy flera gånger har ångrat några stöddiga uttalanden han gjort om både Oskarshamn, Rögle och andra lag som han anser av mindre dignitet än hans Rödhökar.
På nåt sätt känns det som om han och Mif fått sin snyting nu. För visst vill jag ha Skånederbyn i hockey mellan Rögle och Mif. Och såklart ska de spelas i Elitserien.

Baronessan sa...

Och nu skulle jag ta mig tid och gå in och kolla runt på alla mina bloggvänner som jag inte hunnit med... Så kommer jag hit och hittar SPORT! Stöön. Men, nu har jag i alla fall varit här och jag kommer tillbaka...

Johan Holm sa...

Svar på kommentarer till min blogg:

Har skickat inbjudan till spotify.

- Jo tack! Jag har lyssnat på den här slags musiken sen jag kan minnas.
Rätt så vidd musiksmak kan man lugnt säga ;)

Jah Hollis sa...

BV: Jo, som jag skrev så unnar jag gärna Mif en plats i elitserien. Men då måste de spela till sig en sådan, inte ta den för given.
Jag skulle gärna se Mif, Rögle och IKO i elitserien. Men det kan man väl bara drömma om.

B: Åja, det handlade om kollektivtrafiken också och om sprättar som ska akta sig för att vara stöddiga mot de som de anser vara mindre värda. :-)
Det kommer snart nya ämnen på min bloggtapet.

JH: Tack än en gång. Och skönt med människor som inte är fast i en enda musikstil.

Liz1e sa...

det finns ett tempus i italienskan som saknar motsvarighet i svenskan, passato remoto, och som passar väl in i MIF-sammanhang
http://sv.wikipedia.org/wiki/Italiensk_grammatik