Twingly statistik

torsdag 8 januari 2009

Är Sverige på väg att bli en polisstat?

Det verkar som om friheten i Sverige är på väg att bli allt mer beskuren, och det när vi har en borgerlig regering som gärna framhåller sina frihetsideal och sina liberala värderingar.
Och nu talar jag inte om FRA eller några sådana idéer om avlyssning och övervakning av medborgare i största allmänhet.
Nej, nu handlar det om att poliser tydligen kan klampa in var som helst och drogtesta folk och kräva att man ska lämna urinprov.
Det hände tydligen nu på Grammisgalan och en av dem som drabbades och blev rasande över detta var musikern Kleerup.
Utan att ta ställning till vare sig Kleerups kvaliteter, hans musik eller eventuellt drogmissbruk gör mig hela historien häpen. Kan polisen bara hugga folk på måfå på vilka tillställningar som helst och kräva drogtester.
Det låter ju som en polisstat av den värsta sort (och kom inte med något trams om ’rent mjöl i påsen’ och liknande) och något jag inte trodde förekom i Sverige 2009.
Var ska dessa poliser slå till mot för tillställning nästa gång?
Guldbaggegalan? Antikrundan? Nobelfesten? Idolfinalen? Fotbollsgalan? Idrottgalan? Allsång på Skansen? Riksdagens öppnande?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

FP-thx-lsd-m-c-s sa...

Nobelfesten vore ju skitkul om de slog till mot! Tänk om kungligheter, nobelpristagare, akademiledamöter och politiker finge vara med om detta. Jag skulle avguda polisen om de vågade sig på en razzia där.

Alla smutsiga detaljer sa...

http://blogg.idg.se/1984/entry.jsp?messid=7458
Det är illa och här hittar du mer stolligheter på 1984-temat

Anonym sa...

Nobelfesten vore roligt, mest för att, jag tror det var Maurice Wilkins som kartlade DNA har erkänt att han använde LSD för att förhöja sin förmåga att tänka vid kartläggningen.
Sverige skulle bli populärt..!

Jules sa...

Jaa tänk dig Antikrundan...'nej du Knutte nu ska vi ta och testa dig' - hmm - 'jasså du säger att du hittade det i det här skåpet från början av 1800-talet och att det är torkade mjölbaggar'...intressant Knutte...
Det skulle va lite komiskt - eller så är det bara min dåliga humor som spelar mig ett eget spratt ;)

Thomas Tvivlaren sa...

Bra skrivet! En fundering från "andra hållet" är dock hur intressant det var att se "artistelitens" vurm för det fria samhället i detta sammanhang. Det var nästan lite chockerande med tanke på hur de i Ipreddebatten med få undantag tycker att inskränkningar av demokratiska fundamenta is the shit... Jävla hycklare är vad de är!