Twingly statistik

söndag 11 januari 2009

Att stödja Palestina, vad är det?

Nu höjs det röster i konflikten mellan Israel och palestinierna om att Israel ska bojkottas samtidigt som man ska stödja Palestina. Att se varför man vill ha en bojkott av Israel, är inte så svårt.
Deras attacker mot Gaza verkar ha gått över styr totalt och är sedan länge bortom alla rimliga proportioner.
Men om man ger sitt stöd till Palestina, vad är det egentligen man stöder då?
Den terroriststämplade organistionen Hamas, Fatah eller Jihad eller något annat av den kökkenmödding av organisationer (med Iran, som väl knappast är något folkrättsligt och demokratiskt föredöme, som stöd i bakgrunden) som tycks finnas?
Jag ger gärna mitt stöd till det palestinska folket för att de ska få leva ett värdigt liv i fred och frihet. Men jag ger inte gärna mitt stöd till organisationer och länder som ser ett självändamål i att hålla konflikten i gång i evighet, eller till att Israel utplånats.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Bert sa...

Det är ju det där som är så svårt i den här konflikten. Det palestinska folket har aldrig på ett demokratiskt sätt fått tillsätta en regering, en statsledning, i lugn och ro. Därför har det blivit som det har blivit. Någon populistisk riktning har tagit befälet med beskydd av islamistiska skurkländer. Iran, Syrien t.ex.

Någon som står upp för palestinierna själva syns inte till.

Men Israel kan man bojkotta, så långt det bara är möjligt! Deras expansionspolitik står inte andra världskrigets Tyskland långt efter.

Jah Hollis sa...

B: Jag tycker du sammanfattar det sorgliga läget bra. Jag önskar att fler kunde se det på det viset, men palestinierna verkar ha blivit brickor i ett spel som handlar om något helt annat.

Nukke sa...

Du skriver mycket förståndigt !!!!

Man har spåat att det blir inte fred i Israel inte någonsin och i bibeln hat skrivits någonting om det också men finns det inte en möjlighet att palestinierna och israel folk skulle leva där tilldammans på olika område ??? Och varför är Palestinien en land utan land, varför måste den vara så ??? Jag tycker så synd om barnen som dör och tvinning av hat stannar. Jag kan inte se på tv nyheterna om Israel. Jag stänger tv då