Twingly statistik

tisdag 20 januari 2009

Ja, nu är det dags för Obama att frälsa oss


För visst är det, som en kommentator konstaterade på min blogg, en Messiasstämning som råder i USA och stora delar av övriga världen när Barack Obama i dag officiellt blir president i världens än så länge mäktigaste stat.
Och visst är det på något sätt motsägelsefullt att denne svarte Messias ska behöva skyddas av ett säkerhetspådrag utan dess like på denna dag som ska ge oss så mycket hopp.
Men sådant verkar tillståndet vara i världen i dag: vi vågar inte ta något för givet och vi vågar inte riktigt lita på vår omgivning
Sad but true, som Metallica sjunger.
Och tänk på att Obama tycks ha lurat oss lite redan med "sitt" motto "Yes we can".
Lee Dorseys låt i videon ovan är från 1970.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

tillägg=

brott måste lösas
frihet= ovan (USA:s doktrin)

man ska få ett arbete (alla måste anstränga sig) och delta i utvecklingen (demokraterna i usa= vanligt folk ska få det bra)
sen problem bush roliga teckningar (abort, förtryck, homoäktenskap etc)= jfr med få bort brott (svarta ekonomin= Strosser tog upp enkelt å knäcka)
datachips

egenintresset (datachips)

(usa doktrin= förstå idehistoriskt etc = grundlagsfäderna och tankarna med superman, satanism, moral, smiths nytta etc)

Anna-Carin sa...

Allt har blivit så himla stort,alla dessa förvätningar på honom.Fixar han det,nja..långt ifrån allt kan han förverkliga,som så många amerikaner tror att han kan.Men det kommer att bli bättre,bra mycket bättre än det har varit.
Hej svejs //Anna-Carin

Pumita sa...

Jag är inte så exalterad, snarare försiktigt optimistisk. Huvudsaken är ändå att vi blev av men GW.

Många pratar om mångkulturell bakgrund men är hans bakgrund verkligen så annorlunda? Han har ändå haft förutsättningarna (läs pengarna... och företräder det översta skiktet av samhället) att ta sig till maktens korridorer.

Jah Hollis sa...

Anonym: Glasklart! Kunde inte sagt det bättre själv.

A-C o P: Jo, han kommer givetvis att jämföras med Bush och det är svårt att tro att det ska utfalla till Obamas nackdel.
Men jag instämmer också i frågorna vad gäller hans bakgrund. Jag har hört folk (som inte gillar Bush) som inte har så höga tankar om hans tidgare insatser i politiken.