Twingly statistik

torsdag 22 januari 2009

Svensk television raskt på väg utför


Det stora och oerhört viktiga diskussionsämnet i bloggvärlden nu är tydligen hurvida två av alla dessa mystiska mediafenomen ska mötas i en diskussion i SVT:s debattprogram med det fantasifulla namnet "Debatt".
En tonårstjej och en något äldre kvinna som, via sina bloggar, bråkat om varandras vikt skulle mötas i detta program för att, under ledning av samhällsjournalistikens gigant Janne Josefsson, diskutera vikthets.
Personligen skiter jag i vilket, eftersom det aldrig skulle falla mig in att slösa tid på att kolla en sådan diskussion i tv. Men jag tycker det tyder på att SVT verkar befinna sig på väg utför och att man desperat letar efter några sätt, vilka sätt som helst verkar det, för få fler tittare.
Av allt att döma har både SVT och Janne Josefsson sett sina bästa dagar när man börjar förfalla till sådant ohämmat publikfrieri.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag gillar en bra debatt. Utmaningar och vridande och vändande av argument får jag sällan nog av. Jag skulle för nöjes skull till och med kunna titta på en debatt mellan "bloggdrottningarna" även om frågan inte intresserar mig ett dugg. En debatt till ledd av Josefsson däremot, aldrig. Han är förskräcklig och jag förstår inte varför han får allt detta utrymme i TV. Formatet med en studio full av folk som skriker åt varandra och som avbryts av en självgod programledare borde dessutom vara dött vid det här laget!

Jah Hollis sa...

Din sista mening sammanfattar rätt bra vad jag är ute efter. Sedan vete f-n om detta inte handlar mest om publikfrieri.

Marie sa...

Ja du, när man går igång på detta vis vet jag inte var spänningsnivån ligger. Du är i alla fall med på Bloggportalen.se bland de mest diskuterade nyheterna just nu.

Härlig triss du hade i veckan förresten, gillar snögraffitin.

Studiomannen sa...

Jag är helt med dig och jag är också helt med Blondinbella som nobbade. Hon nobbade nämligen på de rätta grunderna. Det är ett dåligt TV-program. Stundtals ett förbannat dåligt TV-program. Josefsson är inte rädd om sitt varumärke.

Minns ni sms-möjligheterna? Rulltexter med "folkets röst" - jag trodde att jag skulle spy när jag läste alla korkade kommentarer. Snobbism? Inte alls. Jag är fullständigt övertygad om att det finns hundratusentals människor eller kanske miljontals som vill ha mer substans och mindre dravel i TV-rutan.

Klart jag vill bli underhållen också, men jag blir förbannad på programmakare/producenter/etc som underskattar sin publik.

Att jag inte bryr mig om viktsnacket mellan två bloggar jag inte läser är egentligen underordnat. Debatt var dåligt redan innan detta.

Tragiskt.

Thomas O. sa...

"Debatt" är en pinsamhet. Jag vägrar att titta på sådant trams. Ingen får ju chansen att utveckla sina tankegångar. Det påminner om MacDonalds - snabbt och med dåligt innehåll. Programmet lockar dessutom fram det sämsta hos människor. Lägg ned skiten!

Jah Hollis sa...

Ord och inga visor! Uppenbarligen missar jag inget när jag inte kollar Debatt.

Cecilia sa...

Bra inlägg du har här tycker jag! Debatt skulle ju kunna vara ett bra program. Åtminstone jag trodde att Janne J kanske skulle kunna skruva till det lite mer seriöst och verkligen få en debatt. Det är ju något som behövs. Inte bara nyhetsuppläsare! Men icke sa Nicke. Tufft av den här unga tjejen att säga nej tycker jag! Trots att det inneburit mer publicitet för henne och det är väl det som många som framträder idag främst vill ha!