Twingly statistik

måndag 17 december 2007

Vi nådde inte ända fram vid quizfinalen

Vårt lag i quizfinalen i går fick inleda kvällen med fyra deltagare och avsluta den med fem. Den som skulle ersätta en styck sjukfrånvarande kunde inte komma till starten utan dök upp ungefär en timme in i tävlingen.
Det gjorde nu inte så väldigt mycket, eftersom vi tyckte oss ha koll på läget så långt. Det var årets sex bästa lag som tävlade, och som vanligt låg det spänning och förväntan i luften.
En final är inte detsamma som de vanliga veckotävlingarna, det har ett lag rätt bittert fått erfara genom åren. Spitfire Psychopaths har vunnit överlägset flest veckotävlingar, men aldrig vunnit en final.
Och det gjorde de inte i år heller.
Vi däremot har vunnit flera finaler, men nådde inte ända fram i år.
Det var oerhört tajt mellan finallagen och vinnarna hade fem (!) poäng mer än de som hamnade sist, detta då på 30 frågor med chans till en del bonuspoäng.
Slutställningen blev den att förra årets vinnare, General Nolegs, vann igen, en poäng före Spitfires som i sin tur var en poäng före oss, Caltex & The Oxymorons.
Då ska man notera att ettan och tvåan kammade hem stilpoäng (lite utanför själva kunskapstävlandet), vilket inte vi gjorde, och utan dessa stilpoäng hade vi alla tre lagen hamnat på exakt samma poäng.
Mitt bästa enskilda bidrag till vår poängskörd var väl att jag lyckades värka fram förnamnen på kompositörerna Rodgers and Hammerstein, men det satt långt inne.
Surt var, att jag förväxlade de riktiga namnen på The Edge och Bono i U2; jag svarade med Bonos rätta namn när det gällde att sätta Edges rätta namn.
Billy Idols rätta namn däremot, mindes ingen av oss.
Men jag tror vi kände oss rätt nöjda med vår insats i alla fall, även om man inte är helt nöjd när man inte vinner.
Det var i alla fall en bra och tajt final, med bra frågor och den hölls ihop på ett humoristiskt men ändå seriöst vis (den klockade in på tre timmar, så utmattningssyndromen satte aldrig in som vissa tidigare år) av quizmaster/quizmistress-trion på bilden här ovan: Meghan, Tim och Bryan.
Cheers till er och alla som var med och tävlade och stöttade!
Vi ses på onsdag igen!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: