Twingly statistik

torsdag 27 december 2007

Sätt stopp för skiten - snabbt som ögat

Gång på gång på gång kan vi läsa om vilka idiotier man kan hitta på med fyrverkeripjäser som bränns av inom bebodda områden. Nu senast är det någon hjärndöd, högst troligt en tonårskille, figur som lyckats spränga över 20 fönster i en fastighet i Malmö (inte så långt ifrån där jag bor).
När jag var bortrest under julhelgen kunde jag läsa i de lokala tidningarna där om hur något gäng småkillar satt fyr i en sporthall genom att med berått mod skicka in fyrverkeripjäser i byggnaden.
Var och en med fungerande ögon, öron och hjärna kan ju fatta att detta inte fungerar som någon blåögt har trott. Man kan inte börja sälja fyrverkerier, som ska brännas av vid nyår, flera veckor innan de ska användas.
Men de politiker vi valt och som har ansvar för detta tycks sitta i en bunker veckorna före jul.
Ut med er och se till att det blir slut för den här försäljningen av sprängmedel under den tid de inte ska användas. Sälj fyrverkerier dagen före nyårsafton och nyårsafton och sedan inget mer.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller verkligen med!
Jag vet inget land som har så slapphänt lagstiftning för fyrverkerier som Sverige.Man får i Sverige inte äga vapen hur som helt och strikta lagar gäller, men att köpa sprängämnen fritt är tydligen legalt.För fyrverkerier är inget annat!