Twingly statistik

fredag 28 december 2007

Raketattacker i flera svenska städer

Jag hörde på Ekot för en stund sedan om att det utförts flera allvarliga raketattacker, inte i Gaza eller i Afghanistan eller någon annan ständig oroshärd, utan i Trollhättan och en radda andra svenska städer, stora som små.
Det är naturligtvis i uppladdningen inför nyår som detta helvete släppts lös. Sedan ett par veckor är det tydligen fritt fram att bränna av sprängladdningar i bebodda områden och utsätta vem som helst för livsfara.
Tydligen är det polisens sak att se till att detta inte händer (det krävs faktiskt tillstånd för att skjuta av fyrverkerier), men där kostaterar man i den vanliga jovialiska Sigge Fürst-polismentaliteten att "Det skjuts ganska friskt just nu.”
Friskt?
Det är ju sjukt så inihelvete att en liten grupp hjärndöda tonårskillar (tonårskillar måste vara det här landets mest omhuldade grupp) ska få förpesta tillvaron för så många människor (och djur).
Inte i ett enda nyhetsinslag hittills i år (eller andra år heller för den delen) har jag hört ansvariga politiker eller de som tillverkar och säljer fyrverkerierna ställas till svars för kaoset som råder på vissa ställen nu.
Låt en fyrverkeritillverkare träffa någon som fått hus och hem eller något annat uppbränt av fyrverkerier nu och förklara vad det är för kul med det.
Och för alla som har problem med att fatta det jag skrivit: Det är helt OK att fira in det nya året med fyrverkerier. Men det är inte OK att terrorisera folk och fä med dom och att starta försäljningen och skjutandet veckor före nyår.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Pingat på:
intressant.se/intressant

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet. Och visst är det sant att det nog inte finns någon annan grupp än tonåringar som omhuldas till det vansinnigas gräns. Trippelt gällivarehäng huva på och benen dragande men energi till sattyg finns det.

Anonym sa...

Det är kul när det smäller.
Concrete Kid

Anonym sa...

Nu blev jag full i skratt ;-) jag skrev just om hjärndöda- Hörde det där i ekot innan-sabla skitungar rent ut sagt.

Anonym sa...

Åke! Vill du komma hit och hålla reda på mina pojkar på nyårsafton? /Hermansson
Ps Inget skoj ds

Jah Hollis sa...

Ja, det verkar som om många tröttnat på det här fenomenet med fyrverkeriskjutande flera veckor runt nyår, till och med den gode CK tror jag, fast han är för tuff för att erkänna det :-)

Anonym sa...

Nyårsfirande och fyrverkerier hör ihop, men precis som du skriver så är det där okynnesskjutande innan helgen ett oskick.
Jag passar på att önska ett riktigt Gott Nytt År!
/Ingrid

Anonym sa...

Anonym! Det är ditt jobb att hålla reda på dina tonåringar, annars borde du inte ha några. Om du och andra höll reda på era telningar så kanske djurägare har möjlighet att få fira nyår de också, istället för att måsta sitta inomhus med skräckslagna djur, som inte vågar ut flera dagar innan och flertalet dagar efteråt. Var man än försöker gå så skjuts detta otyg och skräpet lämnas där de står. Gå ut och håll koll på vad ungarna gör istället för att roa er på nyår.