Twingly statistik

fredag 14 december 2007

Så besannades då min Jukebox-profetia

Jag var väldigt tidigt ute, men tyvärr inte helt fel på det. Nu är det helt klart att Värnhems skiv-
butiks-
pärla, Jukebox, ska lägga ner.
Det är väl bara att inse att det ska fan vara skivaffärsinnehavare i dag. Jag tänker inte ge mig in på någon diskussion om fildelning och så vidare, utan jag överlåter den diskussionen till folk som har mer insikt än jag.
Synd bara att man inte kan ha det bästa av två världar.
Jag köper fortfarande skivor och har länge sett skivbutiker som Jukebox, och till exempel Musik & Konst (också i Malmö), som kunskapsbanker och platser för upptäckter av musik mer än som rena handelsplatser. Och en skiva är för mig fortfarande så mycket mer än själva musiken.
Jag ska bara dra en ganska enkel vardaglig anekdot om Jukbox, och det utspelade sig för några år sedan, innan näthandlen blivit stor.
Jag sökte efter Rod Stewarts box Storyteller (ja, Rod Stewart gjorde meningsfull musik en gång i tiden, tro det eller ej).
Jag sökte i alla de stora butikerna som fanns då, och hade närmast gett upp hoppet när jag prövade Jukebox.
"Jodå", sade Hasse som för dagen hade hand om affären, "den står här".
"Och priset är detsamma som när vi tog hem den".
Sedan dess började jag alltid mina inköp i Jukebox.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är tragiskt att dom små skivaffärerna försvinner. Här borta i Frederick finns det en kvar, i alla fall (det har funnits fler). En liten affär, som säljer all möjlig musik. Mest sånt man inte hittat nån annanstans. Ja, förutom på Internet då, förstås... Dom säljer också musiktidningar (Mojo, t.ex.) musik-dvds, t-shirts och annat smått och gott.

Anonym sa...

Här kan man köpa skivor på expert-de är skitdyra där.Ibland saknar jag att stå o bläddra bland skivor i butik, men å andra sidan är inte cd´s lika bläddervänliga- Jag köper på nätet sen flera år nu.Innan dess via Ginza´s Papperskatalog. ;-) Apropå Roddan- jag tror det är Tolv Lp jag har med honom,o några cd´s.

Jah Hollis sa...

Ja, tidernas har sannerligen förändrats på den fronten. Jag minns ju när jag köpte min första cd, innan jag hade en spelare att spela den på.
Och nu är det formatet tydligen på väg att dö ut.
En mp3-fil kan man ju inte hålla i händerna och kolla in omslaget. Jag kan inte låta bli att tycka att det känns trist.
Rod Stewart var, som sagt, en gång i tiden en sångare jag gärna lyssnade på. De här skivorna han gjort på senare år lämnar mig helt iskall.

Anonym sa...

Efter " Lost in you"-den Lp´n där han sitter i trasiga jeans på omslaget-tycker ja ginte det blev några bra plattor. Sen gjorde väl strupoperationen att han fick ett lite högre tonläge också-så de här american songbook-skivorna tycker ia lla fall jag låter ganska slätstrukna.Fast å andra sidan är det kanske en bedrift att Kunna sjunga alls igen--