Twingly statistik

onsdag 22 juli 2009

Tröttsamma framgångssagor i Sommar

Sommar i P1 tuffar vidare regelbundet, som ett tåg, varje dag med samma avgångstid. Och jag lyssnar när jag kan och även om jag inte sitter klistrad vid radion i en och en halv timme, så brukar radion stå på så jag kan höra om det sägs något som låter intressant.
Jag vet inte hur man väljer ut värdarna för Sommar, men det verkar som om det står högt i kurs att kunna berätta en framgångssaga.
För av de program jag har hört i år har det varit mycket av den varan. Folk av olika kategorier som berättar hur de nått succé och blivit framgångsrika på något i livet.
Kanske är det meningen att det ska vara en positiv grundton i Sommar, men de här framgångssagorna börjar stå mig upp i halsen nu.
Och det är rätt trist att höra samma grundupplägg gång på gång (som en medelmåttig gymnasieuppsats).
I dag kunde vi höra kläddesignern Johan Lindeberg (jag ska erkänna, att modeointresserad som jag blivit med åren kände jag inte till honom alls) orera om vilka fantastiska insatser han gjort för mänskligheten och vilken föregångsman han varit på modets område.
Och om vilka otroligt (det är ordet på modet nu) fantastiska människor och kändisar han har jobbat med och hur otroligt cool han är. Naturligtvis lever han också tillsammans med en helt otroligt fantastisk kvinna och har en dotter som är världens åttonde underverk. (El gäspo grande!)
Allt berättat utan ett spår av humor eller självdistans. "Osvenskt", tycker säkert de som gillade programmet.
Tyck gärna det, men jag har svårt att se denna överdrivna självhävdelse som något positivt.
Gå in på Sommars webb och bilda er en egen uppfattning om ni inte hörde programmet. Där finns de hittills sända programmen kvar att lyssna på.

Jah Hollis

PS. Musiken han spelade var till stora delar helt OK. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

14 kommentarer:

Bengavoice sa...

Du tar orden ur bloggen på mig. Jag lyssnade tills jag inte stod ut längre och sprang till skogs. Du hörde alltså hela vägen, och det kom inget "jag bara skojar" på slutet?
Men det måste nästan ha varit ett skämt - ingen människa kan väl vara så totalt utan självdistans?

Bengavoice sa...

"Modeointresserad" är förresten ett intressant ord. Är du även "rodeointresserad" eller kanske "videointresserad"?

Unknown sa...

Det slogs nog ett rekord i att upprepa ordet jag i programmet Sommars historia

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag håller med om allt utom tipset att gå in på webben och lyssna - strunta i det, gör något bättre med din tid!

Jah Hollis sa...

BV: Jag såg på din Twitter att fått nog och föredrog Katastrof. Och nej, det var inte något skämt. Snarare o-roligt.
Kanske skulle jag skrivit mode-ointresserad så man inte tror att jag är modeo-intresserad (finns visst något varumärke för några elektronikgrunkor som heter så).
Jag är även rodeo-ointresserad och om vide tycker jag det är fint när den slår ut på våren.

Rot: Intressant observation och säkert helt riktig. :-)

ASD: Man gör det förstås på egen risk.

Marie sa...

Prova att lyssna på dagens sommar med Lasse Berg.

Jah Hollis sa...

M: Jag lyssnade till det (inte med toppkoncentration) och det var ju långt i från så jagfixerat som gårdagens program. Tvärtom kanske.
Men jag retar mig på att han tonade i flera låtar. Varför inte välja musik som vi kan få höra i sin helhet?
Gnälligt kanske, men det är även ett musikprogram. Utan musiken skulle jag nog inte lyssna på det.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, jag tyckte faktiskt också att gårdagens program var godkänt - men inte mer. Jag fick i alla fall skratta lite och det är ju kul.

Erik sa...

Håller verkligen med dig! Jag... jag... jag... Inte många som har distans eller tar på sig rollen betraktare och återberättare. Många pratare har jag stängt av efter en stund när jag anat utvecklingen, eller snarare brist på utveckling. På jobbet lyssnar jag hellre på valda låtar o artister via Spotify än trista framgångssagor. Trist utveckling med sommarpratarna.

Unknown sa...

Jag orkade inte höra hela, tyckte han var riktigt astråkig faktiskt.Jag tror att Han tyckte han var rolig,men jag är ju känd för att inte ha humor,så jag tyckte bara att han var Dryg- Och så jevvla snygga kläder är det Inte- ;-) Men en kille jag Inte brukar gilla, gjorde ett bra program tycker jag, han trollkarlen- Labero. Den unga tjejen, "Nor"- henne gillade jag också! Hade aldrig hört talas om henne förut.

Jah Hollis sa...

SoP: Jag kände inte till klädkillen och vet inte alls hur hans skapelser ser ut. Och jag blev inte särskilt intresserad heller.
Jag var heller inte så överväldigad av Labero, han var lite förutsägbar och för imponerad av kändisar han träffat.
Nour El-Raimi (som hon väl heter) missade jag. Men kanske ska jag leta upp hennes program på webben.
I dag får vi sätta hoppet till småländske Malmö-Jesus Ola Salo.

Jah Hollis sa...

Nour El-Refai skulle det visst vara. Sorry.

Unknown sa...

Salo var bra- Och Petra Mede,jag grät faktiskt lite men det har väl med min egen värk att göra.Jag har bara sett henne lite i det där Morgonsoffan som kan vara lite kul ibland.

Stina sa...

Jag håller också med. Den enda som gjort nåt helt eget av alla jag hört hittills är Laleh. Hennes program var fantasifullt och personligt. Det fick mig att ännu mer känna att det GÅR ju att göra nåt bra och eftersom det är såna kända personligheter och kulturmänniskor som får göra Sommar så borde de kunna komma med nåt bättre.