Twingly statistik

söndag 23 augusti 2009

Rosengård ville visst inte reclaimas

I går kväll skulle ett gäng i Malmö under den anglicistiska parollen Reclaim Rosengård ställa till med kalas i denna, inte utan anledning, omdebatterade stadsdel i Malmö.
På en presskonferens hade man tidigare, maskerade på diverse löjliga vis för att man inte skulle kunna identifieras, berättat om denna gatufest som man trodde Rosengårdsborna skulle ta emot med öppna armar.
Man sade också djupa saker som att man "inte välkomnar våld och skadegörelse, men att man heller inte tar avstånd från det".
När festen så drog igång på lördagskvällen dröjde det 20 minuter innan det bröt ut slagsmål. Då mellan Rosengårdsbor (med något lokalt gangstergäng i spetsen) och gatufestarrangörer.
Uppebarligen ville inte de närvarande Rosengårdsborna att Rosengård skulle reclaimas. Festarrangörerna fick till och med hjälp att skydda sig av de hatade poliserna.
Som tack för det bombarderade de senare polisen med sten och annat medan de förklarade att festen var över och drog inåt centrum.
Kanske för att hitta nya mål för sin sjukliga förstörelselusta.
Ack ja. Dumheten verkar i vissa kretsar inte ha några som helst gränser.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Gränslös enfald

--------------------------------------------------------------------------------

Det finns ett gammalt talessätt som lyder -dummhet skall icke beivras. Men högmod är något helt annat. cirkus reclaim har på ett effektivt sätt flyttat fokus från den garanterat enfaldiga skygglappspolitik som styrt framtidsplaneringen i stadsdelen och det enkla faktum att det inte är brist på forskning i etnologi utan ekonomisk förutsättning för dess tillämpning, till en föreställning i bondkomik där våghalsigast vinner. Naturligtvis är det en frestelse för stor att hantera för de lågintelligenta Malmöjournalisternas sötsug och således sitter det en lönnfet uppmärksamhetsnarkoman och håller hov i ett hav av sensmoraltapet som det ägare hävdar sig vara skickad att förvalta.

Jah Hollis sa...

"Dumhet" stavas det.

Anonym sa...

men jag dricker whisky och då får man stava hur man vill

Jah Hollis sa...

Ånä! :-)

Anonym sa...

sov gott

Jah Hollis sa...

Detsamma.

Thomas O. sa...

Resultatet av AFA:s aktioner blir att flera vill vara anti-AFA.

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....
fan vad roligt.

Kim Müller sa...

Jag skrattade gott när Rosengårdsborna (både LF och 'vanligt folk') jagade radhusvänstern till ärkefienden McDonalds, där de fick söka skydd! Det är bara att inse att både reclaim och radhusvänstern är döda företeelser, ingen vill ha dem någonstans. Åk hem till villan i förorten istället! Fortsättningen var dock ingen större överraskning; ett fåtal dansar till dåligt musik på en avsides plats, några håller 'tal' för att försöka få de lättpåverkade att kasta saker mot polisen (som har den lokala befolkningens stöd) och lite pubertala banderoller vecklas ut. När märkes-loafersen börjar klämma om fötterna är det dags att (med stöd av ett fåtal pubertala, lokala ganster-wannabees) kasta lite sten mot ordningsmakten och sen springa som små, skrikande möss när de kommer. När polisen vänder ryggen till ska det ju eldas och sparkas lite. T ex tandläkarmottagningen, elskåp och buskar fick stryka med. För alla vet ju hur tandläkare förtrycker Rosengård. Och buskar och el?! Nej, fy fan! Slå sönder! Ta bort!

Allt detta medan lokalbefolkningen gör det fullständigt klart att de inte är välkomna och att deras 'aktion' inte leder till något annat än mer problem och att skattepengar (som skulle kunnat användas till trevliga saker) måste spenderas på några uttråkade medelklass-svenssons som vill 'kravalla lite'. Och på radhusvänsterns egen sida (socialism.nu) finns det folk som faktiskt hävdar att det var en framgång! Men det spelar i och för sig ingen roll hur dåligt en 'aktion' går. Det ska alltid skyllas ifrån, skapas dåliga ursäkter och hävdas abstrakta framgångar som nog mest finns i deras egna små hjärnor. Snacka om att sakna sjukdomsinsikt!