Twingly statistik

onsdag 18 november 2009

Jah Hollis bor i skumma kvarter

Det är inget tvivel om att jag bor i kvarter där det pågår en del kriminell verksamhet och en hel del vanligt trist busliv.
När jag köpte min lägenhet i området (som ligger i stadsdelen Kirseberg) för länge sedan var det gott om tomma lägenheter här, både bostadsrätter och hyreslägenheter.
Den gamla damen jag köpte min lägenhet av berättade vid ett tillfälle lätt upphetsat om hur hon från sitt fönster kunnat se beväpnade poliser som jagat bankrånare i kvarteret.
Det skrämde inte mig, men det hela blev lite tristare när ett mindre nogräknat bostadsbolag med hus i grannskapet började, i desperation för att få sina lägenheter uthyrda, hyra ut till en del tvivelaktiga figurer.
Genom åren har jag några gånger fått se Malmös poliskår i arbete i kvarteret, och i dag var det dags igen - två gånger.
Det började redan på förmiddagen när jag skulle åka och dumpa kassar med återvinningsskräp jag hade i bagagen på bilen eftersom jag skulle iväg senare och byta till vinterdäck och behövde plats för däcken.
Utanför jourbutiken i kvarteret intill stod en polisbil och där var civilpersoner och poliser invecklade i upphetsade diskussioner. På väg därifrån mötte jag ytterligare två polisbilar som var på väg till butiken.
Uppenbarligen hade butiken blivit utsatt för ett rån (eller rånförsök?) mitt på blanka förmiddagen. När jag var hemma igen kunde jag ta bilden ovan från min balkong och läsa ståryn på Sydsvenskans webb (Nu ska jag ju säga att jag har vissa dubier om sanningen kring rånet. Butiken har utsatts för ett rånförsök tidigare och den dåvarande ägaren, som var betydligt spinkigare än den nuvarande, lyckades då skrämma rånaren på flykten).
Det är alltid trist med kriminalitet, inte minst med tanke på dem som blir offer för den, och ibland kan man få för sig att Malmö är en riktig gangsterstad. Visst förekommer det mycket skit här med många smågrabbar som har alldeles fel syn på hur man ska vara mot sina medmänniskor (och därtill diverse äldre kriminella).
Jag har inget recept för att komma åt det, men jag kan tänka mig att den som lovar hårdare tag mot buset har en hel del röster att hämta i ett val. Själv skulle jag inte protestera om man låste in de samvetslösa typer som rånar åldringar på vatten och bröd under en lång tid.
Och hur var det då med det andra polisingripandet i kvarteret i dag då? undrar väl vän av ordning.
Jo, det kunde jag studera från vardagsrumsfönstret. En polisbil med spelande blåljus stod framför en personbil och två poliser hade fullt upp med att kolla bilen och den eller de som var i den.
Om det faktum att diverse människor samtidigt lämnade huset mitt emot och dröp iväg i novembermörkret hade något samband vet jag inte.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

sinneskatten sa...

Dottern som bor vid möllevångstorget bor enligt mig i rena vilda western.
Men det konstiga är att när jag hör på radion om att de har varit skottlossning eller bombdåd i trappuppgången bredvid eller liknande,så har hon o sambon inte märkt någonting.
Men att Malmö är porten till kontinenten och det märks, det är mycket av allt det positiva med Malmö.

Unknown sa...

världen har blivit hårdare.. sedan vi fick köpcenter i partille har allt ändrats och jag trodde aldrig att jag skulle bli en som är rädd att gå ensam ut på kvällarna.. min tös är tonåring&träffar ibland kompisar i stan- det är chockerande hur lätt ungdomar kan få tag på sprit&droger om dom så vill...ha en skön onsdag:-) kram

Eva Nygren sa...

En sådan historia! Inte helt kul att bo där du bor. Men vad menar du, rånade de gamlingarna på vatten och bröd?? Så de gamla äter så illa? Hm ...

Jah Hollis sa...

Kriminaliteten finns väl överallt dessvärre. Jag läste just nyheter från min gamla hemstad Oskarshamn om folk som rånar kiosker och busschaufförer. Inget vidare tycker jag.
Och Eva: jag tror nog du fattar vad jag menar, men jag skulle ju kunna slänga dit något komma om du nu verkligen inte gör det. :-)

IQ badboll sa...

Oj, det är som att bo där ja bor, ofta poliser som dyker upp från ingenstans...