Twingly statistik

lördag 21 november 2009

Man tycker nästan lite synd om Björklund

Har de inga faktagranskare inom Folkpartiet?
Borde inte partiets ledare, som dessutom är utbildningsminister känna till lite fakta om en av Sveriges mest kända just nu aktiva idrottsmän?
Ja, alla känner väl vid det här laget till Jan Björklunds fadäs på fredagen när han talade vid sitt partis landsmöte i Växjö. Utbildningsministern pekade på ett antal invandrare som fick symbolisera att invandrare i allmänhet har gjort Sverige till ett rikare land.
Och då påstod han att Zlatan Ibrahimovic är "uppvuxen på Balkan".
Det är nästan så att man tycker lite synd om Björklund.
I det läget hade det ju varit bra att veta att Zlatan är född och uppväxt i stadsdelen Rosengård (och lär ha bott även i Sorgenfri) i Malmö.
Nu insåg man ju den här fadäsen rätt snabbt och i den officiella versionen av Björklunds tal, som ligger ute på nätet har man helt enkelt ändrat det han sade om Zlatan.
Men tyder det inte på en viss fördomsfullhet hos Björklund? Han kanske tycker som Jimmie Åkesson, att Zlatan är lite osvensk. Osvensk nog för att inte vara född i Sverige?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Bengavoice sa...

Han verkar dessutom sagt det under talet på kongressen, så det borde vara en skriven och antagligen faktagranskad text. Lite annorlunda äm ett oförberett svar i en intervju.
Både Björklund och Åkesson verkar vilja plocka fram "prydnadsnegrer", duktiga invandrare som ger alibi att säga "Jag är inte rasist". Det verkar behövas.

Jah Hollis sa...

Jag hörde själv på radio när han sade det och reagerade direkt.
Kolla min länk till talet, det finns utskrivet och delades väl ut till pressen också. Men i versionen på nätet är fadäsen rättad. Men överst står det "Det talade ordet gäller".
Grymt pinsamt.

Maria Berg sa...

Tycker om att dyka in här lite då och då, tyärr kankse det inte blir så ofta men tiden skall räka till också - tycker om det för att du tar upp saker som jag inte allas har hunnit med at ta in som det du skrev om. Inte så att jag inte vill veta men jag hänger inte alltid med på just det eller att Uld Lundell fyllde 60.

Tack för att du håller mig underrättad. MB
Som hittade en boll på dagis med just de färgerna!!!Ibland har man tur.

Maria Berg

Bert sa...

Dessutom ville han sänka skatten för dem som tjänar över 30000:- månaden. "Lärare, sjuksköterskor m.fl."

Hur är det med verklighetsförankringen?

Eva Nygren sa...

Ja, Björklund är kass. Framför allt är jag superbesviken på hans ointresse för att fördjupa sig i skolfrågor. Han kan bara det där med ordning och reda och så jäkla enkelt är det inte. Och så hörde jag det där om att sänka skatten. Helgalet. Förresten, varför ska de sänka skatten mer? Var ska vi då få våra fina skolor och vår fina sjukvård ifrån? Något är fel i kalkylerna!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det är väl inte den enda fadäsen herr Björklund gjort den senaste tiden.