Twingly statistik

fredag 10 september 2010

Fredagstema 10 sept: Fågel, fisk eller mittemellan


Äntligen fredag!
Så kanske man skulle kunna utbrista nu när man är ledig resten av veckan.
Å andra sidan har nästan hela fredagen gått nu utan att jag fått så värst mycket vettigt gjort.
Jag har inte ens lagt in ett bidrag till Sinneskattens fredagstema, Fågel, fisk eller mittemellan, så då tar jag och gör det nu.
Bilden är från Statens museum for kunst i Köpenhamn, där (kanske inte helt obekante) Bob Dylan just nu ställer ut målningar.
Jag har redan bloggat om detta, men jag tycker bilden passar bra till ämnet, eftersom diskussionens vågor om huruvida den gode Dylan är en bra eller dålig konstnär (målare) går höga nu.
Är han fågel, fisk eller mittemellan?

Gå gärna in på mina länkar och skriv en kommentar om ni har någon åsikt i frågan.
Och vill ni se fler bilder på fredagstemat, så gå hit.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

21 kommentarer:

Johanna S sa...

Kul vinkling på temat - den utställningen skulle jag vilja se ! Ha en bra helg !

Ingalill sa...

:))) Bra tolkning !

Pialotta sa...

Mitt emellan enligt mig.. men han är en konstnär då det gäller Musik. Allt är konst nu för tiden då en känd person håller i penslen.. Men så kul att du varit där..
Skrev ett par rader i ditt förra inlägg oxså.. Fin bild och så har du väl bytt blogg i alla fall skalet? ycket snyggare och mer lättläst Jah:)

Monica o Jacob sa...

Har ju inte möjligheten att åka dit, men det jag sett är det lite Olle Olsson "Hagalund" över.
Ha en skön helg;-)

Marie sa...

Kväller Hollis!
Ny "kostym" ser jag. Snyggt. Stramt och elegant :-).
Ja du var står han denna man........med en fot i musiken och en i penslarnas värld.........då borde det bli mittemellen. Hur som helst en äkta "hollis tolkning" enligt mig. En jag bara äääälskar och aldrig, inte ens om jag försökte, skulle kunna komma nära ;-). Ha en fin helg. Ses kanske i Trissen.

Erik "Semlan" sa...

Det var en aktuell och smårolig vinkling på temat. Du verkar själv vara lite mitt emellan när det gäller vad du tycker om Dylans konst. ;-)
Tack för din kommentar.

ormbunke sa...

Jag har inte sett några bilder men det finns många så kallade konstnärer som lever på sitt namn.Ha en bra helg. Anita

Wildhearts sa...

Tycker det blev en väldigt läcker bild.

Pysselfarmor sa...

Rolig vinkling på temat och jag ska genast titta på det och få en uppfattning om saken. Å andra sidan så har väl kändisar som vill bli konstnärer fördel av sitt kändisskap. Spelar ingen roll hur de målar de får sälja sina alster!

Pumita sa...

Han är nog mittemellan... eller bara en enkel Mr. tambourine man. Roligt med en annorlunda tolkning. Vore intressant att se utställningen även om jag är lite allergisk mot allehanda artister som försöker göra karriär som författare och konstnärer. Önskar att de "bliva vid sin läst", gjorde det de är bäst på mao.

P.S. Inte vet jag vad du gjorde med kommentaren hos mig men den var inte blöt när den kom fram. *asg* Tack för ett gott skratt! Höll på att ramla av stolen. Det är ju fredag så jag är lättroad efter en tuff arbetsvecka. Och på tal om att inte få något vettigt gjort, måste man alltid det?! Trevlig helg!

Della sa...

Kul tolkning.
Jag har ingen åsikt om han är vare sig det ena eller det andra eller ens mitt emellan.

Kerstin sa...

Ja som du vet är jag för långt bort för att gå på utställningen. Det skulle vara kul att se mer utav den.
Jag gillar din bild.
Den svarta trappan var inte dum den heller. ;)
Ha en fin helg så ses vi kanske till fototrissen?

LissenTo sa...

Skulle också vilja se utställningen.
Men han har aldrig varit någon idol för mej.
Trevlig helg. Kram Lissen

Ps Vissa dagar får man inget gjort Ds

Cecilia Artista sa...

Underbara Dylan. Han har betytt såå mycket för många av oss med sin musik!
Kul för honom att han börjat måla också. Det är ju ett annat konstnärligt uttryck. Men jag är ganska säker på att musiken - där är han outstanding. Det finns ingen som han! De målningar jag sett kunde nog vara bättre - men so what!

Mona sa...

Kul tolkning. Det skulle vara kul att se utställningen oavsett om den är fågel eller fisk. Snygg bild inifrån museet.

Christer sa...

Som Dylan-fan tycker jag att det mesta i hans musikaliska karriär kvalar in som fågel, men en del fiskar har smugit sig in under åren. Det är sällan hans låtar eller texter lämnar mig oberörd, mittemellan fågel och fisk, men hans målningar gör faktiskt det... Men jag har ju inte sett dem "live" förstås...

BP sa...

Det finns ingen bra eller dålig konst. Tänk på Andy Warhol: Han deklarerade att han verk var konst. Punkt slut. Å vi vet ju hur det gick.
Å säger Bob att hans målningar är konst så... Inte min smak om jag ska vara ärlig, men perfekt bidrag till temat:-)

Svar: Stort tack för din allmänbildande kommentar (du vet ju att jag inte har någon allmänbildning, så varje höjning är ett fall famåt;-)) angående ödlan/krokodilen. Du verkar då kunna din sak. Gregen är den att "djuret" är ett konstläderprov till ett eventuellt bokomslag.

Misswhatsit sa...

Bra tänkt där.:) En finurlig tolkning till temat. Och om det är bra eller dålig konst ligger ju "i betraktarens öga."
Skulle gärna se den utställningen.
(Min bild är en glasfågel som jag har ställt på en liten lampa. Den liknar dock mer en fisk, därav fick den vara med i temat):)

Anette sa...

Ja på den frågan om han är en bra eller dålig konstnär, på den har jag inget svar! Ibland undrar man ju onekligen hur någon kan bedöma konst som bra eller dålig. Är det inte mer en fråga om smak. Själv gillar jag ju Monet och hans kompisar! /Anette

Anni sa...

Vem har rätt att bestämma om han är bra eller dålig? Alla gillar vi olika sorters konst, en del gillar modern, en del gillar Dalí, en del gillar engelska landskap etc etc... Är man bra när man är tekniskt kunnig? Eller när man kan förmedla något? Eller när man väcker känslor?

Sedan kan man också diskutera när man kan kalla sig konstnär - även det en ganska infekterad fråga!

Men fredagstemat blev väldigt bra!

XMasKid sa...

Jag skrev denna kommentar i ditt tidigare inlägg om Dylan som konstnär. Tänkte att jag skulle repetera min åsikt här...:
Jag tycker att Bob Dylan är riktigt hyfsad som konstnär. Han har absolut ingen amatör, han har ju målat och tecknat i många år. Inom musiken var han ju en nyskapare av stor rang, och han når väl inte samma höjder i sitt måleri. Men, ändå, klart godkänt. Han verkar ha talang för både text, musik och bild. Man blir lite lätt avundsjuk... ;-) (inte) Snarare ödmjuk inför en mästare!