Twingly statistik

torsdag 23 september 2010

I dag infaller höstdagjämningen


I dag, torsdag den 23 september, infaller höstdagjämningen och en tid framöver kommer den mörka delen av dygnet att vara längre än den ljusa.
Det är tidens gång och nu verkar sommaren då vi pustade i rekordvärmen vara rätt avlägsen, även om det varit jättefint och soligt i Skåne hittills den här veckan.
Men jag hade tänkt vara förberedd inför regnets och blåstens och de regnvåta vägbanornas tid och installera mig i min övernattningslägenhet i stan där jag jobbar.
Jag har insett att det inte går att ligga och köra sammanlagt 20 mil dagligen fram och tillbaka för att jobba, och nappade redan före semestern på en lägenhet.
När jag var där för att kolla läget i går möttes jag av ett berg av reklam innanför dörren; nu blir det att sätta upp en Reklam - nej tack-skylt och sen att skaffa en basuppsättning möbler.
Det kan kosta på att upprätthålla ett arbete i dagens Sverige, både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt, den saken är klar.
Men i dag ska jag strax ut på vägen igen bland alla stressade människor som verkar ha så bråttom i sina bilar.
Till vadå?
Vi kan för övrigt konstatera av vi fick ett val som avgjordes på marginalerna (eller är det inte avgjort?) och att vi har ett valsystem som, för åtminstone mig, verkar smått obegripligt med alla utjämningsmandat och märkligheter hit och dit.
Borde det inte går att göra rakare och enklare, för demokratins skull?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det lite vemodigt nu när man vet att det oåterkalleligen går mot mörkare tider i och för sig har det ju gjort det länge, men ändå.

Valresultatet är tydligen inte ännu fastställt, man räknar och räknar och räknar, få se vad de kommer fram till.

Ha en fin fortsättning på veckan!
/Ingrid

Bengavoice sa...

Vi kanske skulle ha höstdagutjämningsmandat?

BP sa...

Tack för påminnelsen om att vintern snart är här... igen;-)
Övernattningslägenheten var ett klokt beslut, dessutom kan du dra av den från skatten.
Å du, sätt up skylten "Reklam - nej tack" på sisådär 10 språk. Här i 08 är det inte en enda svensk som delar ut reklam.

Eva Nygren sa...

Bra att du ordnat så att du slipper att köra så mycket. Trafiken blir värre och värre. Och ett sådant snurrigt val. Inte nog med det tråkiga resultatet, dessutom verkar det lite u-landsaktigt vad gäller insamlandet av röstsedlar, åtminstone i Värmland. Men de är så himla bra på annat!