Twingly statistik

onsdag 4 december 2013

Hundra hus 2013 nr 74: Sydsvenskans nya hus

Mitt nya bidrag till Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 har nummer 74 och är en sprillans ny byggnad i centrala Malmö.
Huset är så nytt att hela komplexet inte på långa vägar är klart, men här vid Triangeln har i alla fall tidningen Sydsvenskan (och gratistidningen City) nu flyttat in i nya redaktionslokaler.
Sydsvenskan har ju sedan mitten av 1960-talet haft ett eget tidningshus ute vid Segevång alldeles vid motorvägen Malmö–Lund. En skyskrapa som är ett av Malmös landmärken.
Men som åren har gått och tidningsmarknaden förändrats har tidningshuset vid Segevång blivit för stort. Kvällstidningen Kvällsposten som också hade redaktion där flyttade för många år sedan in till centrum av Malmö, och Sydsvenskan byggde ett nytt tryckeri i Fosie långt utanför centrum.
Så att nu Sydsvenskan har flyttat sin redaktion till centralt belägna Triangeln (Triangelen på malmöitiska) är väl bara logiskt.
Hur det kommer att påverka innehållet i tidningen återstår väl att se.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Undrar om huset verkligen är en triangel;-)
Visste inte att City fanns kvar. I Stockholm gick tidningen igraven för många år sedan och Metro tog över. Kul att höra att den överlevt i Malmö:-)

Anki sa...

Ett tag flyttade de större tidningarna till allt större lokaler - nu krymper de och flyttar tillbaka till centrum... hoppas tidningarna ändå blir kvar i pappersform :)