Twingly statistik

måndag 23 december 2013

Hundra hus 2013 nr 93: Kulturbolaget i Malmö


Dan före dopparedan och jag har nog alla husen hemma så att säga, det vill säga de åtta som återstår att lägga in i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013.
Hus nummer 93 från mig är rockklubben och nattklubben Kulturbolaget, KB kallad, som återfinns i en före detta Mattonbutik på Bergsgatan i Malmö.
KB är en institution i Malmös musikvärld och en av Sveriges allra bästa rockklubbar.
Det hela började i början av 1980-talet i andra lokaler på Erikslust i Malmö och 1993 flyttade man in i Mattons före detta lokaler mycket mer centralt beläget.
I detta ganska oansenliga hus ryms en rockklubb som tar in strax under tusen personer och i en mindre lokal vägg i vägg, restaurang Scania.
Betydelsefull är även bänken på bild tre, rökrutan, där man sedan rökförbudet infördes kan gå ut och ta ett bloss under konserterna eller klubbkvällen.
Själv har jag varit på KB åtskilliga gånger genom åren och var under en tid att räkna som stammis där.
För att bara nämna några artister jag sett där kan jag välja Emmylou Harris, Van Morrison, Calexico, Dr John, Lucinda Williams, Roky Erickson, The Handsome Family, Steve Earle, Canned Heat, John Hiatt … ja listan är väldigt lång.
Frågan är om KB inte är ett av de hus i Malmö där jag upplevt några av mina roligaste stunder.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anita - Malta sa...

Tittar bara in här hos dig för att önska God Jul ! Skickligt att finna alla dessa hus och de återstående lär väl knappast heller bli något problem ;-) Liiite synd att du inte vann i Fototriss men en finalplats är ju inte illa det heller. GOD JUL!

Olga T sa...

Då spurtar du nu! God Jul!

Anki sa...

Ser inte ut som ett "rockigt" hus... men skenet bedrar :)
Nu har vi gjort lika många... bara sju kvar... en baggis!
Önskar dig en riktigt God Jul!

ormbunke sa...

God Jul och Ett Gott Nytt Bloggår . Tack för dina fina kommentarer. Jag är inte så flitig på grund av en del omständigheter. Julkramar.