Twingly statistik

söndag 27 april 2008

49 grader på Gran Canaria - no way José

Det lär ska kunna bli hett som i helvetet på Kanarieöarna under söndagen om man ska tro några ospecificerade meteorologer vars uttalande vissa svenska tidningar tycks ha svalt med hull och hår.
Men man ska ju inte kolla en bra historia, sägs det. Och man kan också göra som Aftonbladet och bre på en okollad historia ännu tjockare och på så vis få den att verka, nästan, som om den vore sann.
Aftonbladet slår fast att det ska bli, ja att det i stort sett redan är, 49 grader på Gran Canaria (se rubriken ovan). Och att folk trots detta befinner sig på stranden bevisar man med en gammal arkivbild som ingen vet när den är tagen.
Men hade man nu tagit en koll på sin egen väderprognos, eller kanske gått in på Tickets förutsägelser om temperaturen på Gran Canaria i morgon (
ja, det hade räckt att lyssna på Radions väderrapport där man tog död på ryktet om kommande helvetestemperatur på Kanarieöarna) ja då hade man kunnat utläsa att det kommer att bli en 30-33 grader på Gran Canaria mitt på dagen i morgon, söndag.
Visst, det är varmt så det räcker.
Men inga 49 grader.
Däremot brinner det som sören på en av Kanarieöarna nu.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Kollade på Weather Wunderground och de där 49 graderna är nog betydligt överdrivet. Las Palmas ska som högst få 28 idag. I o f sig så brukar just den stan ha låga temperaturer, men det är en bra bit till 49.
Tack för kommenteren hos mig och ha en fin söndag.
/Ingrid

Bert sa...

Även om de på Aftonbladet hade råkat skriva fel och mena Trettio9 grader, så är det anmärkningsvärt varmt. Skulle det nu bli bortåt 40, och Aftonbladet försöker se sig som en seriös tidning (hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahhahahahahahah...), så har de ju bara överdrivit med cirka 25%, vilket är rätt lite med tanke på deras vanliga förstärkningsfaktor. Så kanske, kanske har de börjat bli lite mer seriösa i alla fall..... när jag tänker efter.

Jah Hollis sa...

Jag vet ju inte var uppgiften om 49 grader kommer i från. Några "de" hade förutspått denna höga temperatur.
I dagens informationsflöde är det ju så lätt att kolla en sådan sak, men då hade det ju inte blivit någon sensation att dra på med.
Just nu rapporteras det om temperaturer på 28-34 grader på Kanarieöarna beroende på var och med vem man kollar.
B: Aftonbladet, mer seriösa?
Som sagt: No way José! :-)

Sånger från nedre botten sa...

När kommer vinsten? För vann frågesporten gjorde jag väl?

Jah Hollis sa...

SFNB: Låt oss säga att du ligger rätt bra till. Men vi väntar väl någon dag till för att se om någon föreslår något annat. :-)