Twingly statistik

onsdag 23 april 2008

Dags att införa skampålen igen?

Det finns brott och det finns brott.
Det finns brottslingar och det finns brottslingar.
Det är naturligtvis samhällets, rättsväsendets, sak att lösa brott och ta hand om brottslingar och se till att de får sina straff.
Men ibland undrar jag om det verkligen finns straff som är avpassade för vissa typer av brottslingar och vissa typer av brott. Jag vet att jag är ute på lite djupt vatten här och det handlar inte om att jag vill införa dödsstraff igen eller något sådant.
Nej det handlar om brott som är så långt nere på rangskalan av brottslighet att jag undrar om det inte är dags att återupprätta skampålen.
För när jag läser om sådant här, och sådant här, så tvivlar jag på att det finns någon annan metod än att ställa upp dom som gjort dessa apstadienesligheter (ja, det är egentligen skamligt att jämföra dom med apor, för apornas skull) någonstans, till allmän beskådan, för att dom möjligen ska inse hur lågt dom har sjunkit.
Ruttna ägg och ruttna tomater skulle naturligtvis finnas till försäljning på platsen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bara tala om för alla som läser det hära att dom modiga yngre "nysvenska" männen som gorde sitt klipp i Vällingby centrum var inte ensamma dära! Vi var minst ett par hundra stycken dära den dagen.... Men det skriver inte våra journalister om! Och ingen med mig inräknat vågar göra ett smack mot dom nyanlända kriminella! För om man skulle så mycket som titta på dom hära aporna som du skrev så är det lika med en lång sjukhusvistelse!!!! Och det vet dom flesta Svenskarna om nuförtiden,det är nog bara våra politiker och journalister som tydligen aldrig har råkat ut för det nya som väller in över våra gränser...... Skampåle är nog inte en så dum ide ändå,nog det ända som dessa nyanlända kanske förstår för dom får visst bära sig åt hur dom vill för våra myndigheter!

Jah Hollis sa...

Om du läst lite noggrannare hade du förstått att jag inte kallade några för "apor" utan talade om en mentalitet som befinner sig på "apstadiet", vilket är en rätt stor skillnad.
Och för min del spelar det inte någon roll vem det är som gör sådana här saker, det är lika vidrigt gjort oavsett vilket ursprung man än har.

//SoP sa...

Halvslaskiga apelsiner vore trevligt att få ladda iväg några kilo av också-

Sånger från nedre botten sa...

Anonym, om du och "minst ett par hundra till" ser vad som försiggår och ändå inte gör ett skit är ni fan i mig ynkligare än de som rånade. Skäms!

Jah Hollis sa...

SoP o SFNB: Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Bert sa...

Anonym är nog den som skall skämmas lite extra. Det verkar vara en riktig fegskit. På flera områden.

Klart är att de flesta småbrott skulle må väl om brottsofferkonfrontation skulle kunna genomföras till 100 procent. Att brottslingar ser konsekvenser av sitt handlande. Inte bara straffet (Om det nu blir något sådant, ens.).