Twingly statistik

fredag 11 april 2008

Mörker i den manliga Malmöidrotten

Jaha, där står han nu Percy Nilsson, med en ny jättearena till vilken han ska dra in publik och pengar bland annat med ett allsvenskt ishockeylag som magnet.
Malmö Redhawks, som just tillbringat en säsong i allsvenskan och spelat inför glest besatta läktare i den gamla isladan vid Stadionområdet föll på mållinjen i kvalet till elitserien och stannar i allsvenskan.
Och Percy Nilssons besvikelse är det inte att ta fel på. Nu verkar det som om även han tröttnat på detta håglösa hockeylag som ska representera rikets tredje stad.
Skånes färger i hockeyns elitserie får nu i stället försvaras av Redhawks ärkefiender, Rögle. De hade vad som behövdes för att i den sista och avgörande omgången ge det där lilla extra, det som Malmö definitivt inte hade.
Samma kväll som detta ishockeydebacle ägde rum spelade Malmös fotbollsstoltheter MFF allsvensk fotboll på stadion som snart ska ersättas av en helt ny fotbollsstadion bara ett stycke därifrån.
Frågan är väl om det blir allsvensk fotboll som kommer att spelas på den nya anläggningen. Man kan undra eftersom MFF nu spelat tre 1-1-matcher som start på allsvenskan 2008.
Det är inte utan att man kan bli lite orolig, även om det är tre lag som väl hör hemma på den övre halvan av tabellen som man hittills mött.
Nej, männens stjärnlag borde kanske låta sig inspireras av det damlag som en gång hette Malmö FF, men som numera antagit det sponsor- men inte hejaklacksvänliga namnet LDB FC Malmö.
De visade tveklöst, i sin allsvenska premiär, var skåpet ska stå.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Elegi över Percy Nilsson

Nu är han skakad men inte rörd,/denna så fetlagda entreprenörd.

malmostadion sa...

Förstår att du inte varit på matcherna när du skriver att du är orolig om MalmöFF spelar i allsvenskan nästa år.
Spelet är helt ok, bara segrarna som uteblivet. Är helt öveertygad om att MFF hamnar högt i årets tabell.
Angående stadionbygget så kolla in bloggen. Nya bilder varje dag.

SödraSitt sa...

Glömde länken.
Edit.

Jah Hollis sa...

A: Något poesipris lär du inte kamma hem. Och jag vet inte om Percy är speciellt fetlagd.

Jag har inte varit på Stadion och sett någon av MFF:s matcher än i år, nej. Men nu finns det ju ett utmärkt medium som heter tv och där har jag sett en del av deras insatser, bland annat matchen mot Elfsborg.
Vad jag såg, var ett MFF som hade klara problem med passningsspelet och med sina avslut. Tyvärr.
Och säger man att "det bara är segrarna som uteblivit" missar man väl målet lite. Det hela går ju ut på att segra, eller. :-)
Och så ville jag bara påminna om att MFF ramlat ner i superettan förr, fastän det verkar som om ingen tror att det kan hända.
Men nya stadion blir nog fin.

//AT sa...

Leksingarna förstår verkligen att plåga Percy där det gör ont (i plånboken): ”11 000 tomma platser”.

Bengavoice sa...

Jag håller med malmostadion. Det finns ännu ingen anledning att oroa sig för nedflyttning för MFF. Tvärtom ser jag mycket positivt jämfört med i fjor, inte minst på ledarsidan. Samma elva har startat alla matcherna. Rolle är konsekvent och ger spelarna förtroende, vilket kommer att ge oss ett stabilt och samspelt lag.

Om sedan en ny arena behöver ett lag i högsta serien kan jag som gammal ängelholmare bara konstatera att min hemstad till hösten har bådadera.

Jah Hollis sa...

AT: Visst, Percy brukar kunna se lättsamt på problem. Men nu verkar han sur och bekymrad på allvar.

BV: Naturligtvis är det för tidigt att oroa sig för nedflyttning redan. Men någon drömstart på allsvenskan har det väl inte varit för MFF. Man önskar att dom kunde överraska positivt i stället för att alltför ofta hålla oss på sträckbänken.