Twingly statistik

torsdag 3 april 2008

En bloggutmaning jag ska svara på

Då och då vandrar det runt bloggutmaningar i den så kallade bloggosfären. Ofta handlar det om att man ska berätta något om sig själv, sanningar, hemligheter och så vidare.
Jag har lite svårt att svara på sådana, fastän det har hänt att jag fått dem.

Jag vet inte, jag tycker väl helt enkelt att jag inte har så mycket mer att berätta om mig själv än vad man redan kan läsa ut av mina blogginlägg.
Men nu har jag fått en bloggutmaning, från Kulturbloggen, jag tänkte jag skulle försöka hänga med på så får vi se hur länge intresset håller i sig.
Så här är mina svar på den första Kulturfyran:

1. Den första låt jag spontant kommer att tänka på när jag tänker på Rolling Stones är Not Fade Away. Det är en coverlåt, ja, men den gjorde ett så starkt intryck på mig att jag blev Stonesfan för livet.

2. En känd person man borde göra en film om (jag räknar bort min morsa eftersom hon väl inte är någon kändis) är James Joyce. Det kan hända att någon redan försökt, men jag har i så fall missat det. Jag tror det skulle vara en utmaning att i dag göra en film om Joyces liv.

3. En bok som aldrig borde blivit film är Ulf Lundells Jack. Samma gäller hans Sömnen.

4. Vilket kulturmedium betyder mest för mig? Det är det nästan omöjligt att svara på. Men musiken hänger ju med oftast så jag antar att svaret får bli musiken.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

kulturbloggen sa...

Joyce, ja det är verkligen en utmaning att göra en film av hans liv.
Kul att du hängde på Kulturfyran.
mvh
RS
kulturbloggen.com

Sånger från nedre botten sa...

Lustigt att vi båda landade på coverlåtar. Att vi skulle svara samma på fjärde frågan var lite mer självklart.

Ha det gott!

Jah Hollis sa...

Tidiga Stones var ett a-klasscoverband. Dom spelade Chuck Berry bättre än Chuck Berry själv. Och dom introducerade mycket svart musik för unga i Europa.
Vem i dag får en hit med Willie Dixons Little Red Rooster?
Därmed inte sagt att "allt var bättre förr". :-)
Ha det bra i helgen!