Twingly statistik

måndag 28 april 2008

Willie Nelson förgyllde söndagskvällen

Den out-
tröttlige Willie Nelson och hans band besökte på söndags-
kvällen Malmö och gav en konsert som en del i en pågående Europaturné.
Willie är en av de där gamla cirkushästarna som älskar publiken och rampljuset och som troligen inte tänker lämna scenen och turnérandet förrän åldern definitivt tar ut sin rätt.
Och vi som var i den en bit från utsålda Baltiska hallen (den hade nog varit fylld om inte en radda danska spelningar ingått i turnén) på söndagskvällen kunde snabbt konstatera att det har den inte gjort ännu.
Någon scenisk/musikalisk revolution eller oväntade vändningar bjuder inte Willie Nelson på i sin scenshow, men som den genuint amerikanske musiker han är ger han publiken valuta för pengarna och han har många hits som han helt enkelt inte kan stryka ur repertoaren.
Visst, det var tredje gången jag såg honom nu, och jag hade ju gärna sett Willie på en mindre scen, i ett intimare sammanhang och med mer oväntat låturval.
Samtidigt instämmer jag med min gode vän BT som fått sin biljett i födelsedagspresent och som tyckte det var en höjdare att få se Willie Nelson live för första gången: man går inte besviken från en av Willies konserter.
Nu ska det bli kul att få läsa i Willie Nelsons turnédagbok vad han gillade Malmö och publiken här.
I dag, måndag, finns det chans att höra och se honom på Berns i Stockholm och dagen efter syns och hörs han i Tivolis konsertsal i Köpenhamn.
Dagen därefter firar han sin 75-årsdag, on the road förstås.
Jodå, vi sjöng Happy Birthday för honom redan i Baltiska hallen.

Jah Hollis

PS. Ja, ja, bilden jag tagit är suddig. Men den har n-ä-r-v-a-r-o, är konstnärlig och dessutom tagen på fri hand utan blixt. DS. :-)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Ulf sa...

Ja, så kom han, mannen som en hel hel artistvärld hyllar.Han som med två korta verser kan ge liv åt det som andra behöver en hel bok för att få till.Kanske hade jag önskat att han litat helt på sitt egna material. Att han reser runt med ett gäng släktingar som som inte är duktigare att spela än vad släktingar brukar vara, må vara honom förlåtet. När hans knarriga men samtidigt klara stämma når ut över lokalen vet jag att jag inte vill ha något annat.75 år,men fortfarande vital.Dagens recensenter vet säkert inte vem han är. Ain,t it funny how time slips away. Ulf

Jah Hollis sa...

Jag tror Willie har en berättigad kultstatus bland många yngre.
I Amsterdam senast ville Snoop Dogg vara med på scenen:
willienelson.com/ppp/?p=1480

Jag skulle gärna höra honom göra mer eget material jag med, gärna i ett intimare sammanhang. Men han är också en duktig uttolkare av andras låtar.
Sedan håller jag med om att bandet, som han spelat med många herrans år, fortfarande kan låta som om de nyss träffats och börjat repa. Men det tar sig under varje konsert och man känner sig nöjd med vad man fått höra.