Twingly statistik

fredag 4 april 2008

Vilken nesa att bli sparkad av Littorin

Hur många av våra nuvarande svenska ministrar skulle ni kunna peka ut och namnge i en samling av, låt oss säga hundra, blandade människor?
Återanvände Bildt kanske en och annan har lagt på minnet, och chefen själv, Reinfeldt, även om han inte gör mycket väsen av sig.
Måddan?
Lasse Leijonborg och kanske han med hästsvansen (cooooolt! :-p), finansminister Anders Borg.
Att påstå att vi har en färgstark (sorry Nyamko!) regering är nog att ta i, men det är kanske å andra sidan inte heller det primära.
Dock måste det kännas oerhört nesligt och skamligt att inför allas ögon bli sparkad från sitt jobb, som Arbetsförmedlingens generaldirektör Bo Bylund nu blivit.
Av arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin!
En man vars CV (sedan man tagit bort tveksamheterna) ryms på baksidan av ett frimärke!
Ugh! I det läget hade jag övervägt harakiri.
Men Bylund följde reglerna och hade inte mycket att säga om regeringen och dess handlande.
Jag hade nog (som alternativ till harakiri) sökt upp Littorin och gjort något jag fått ångra sedan, men trots allt innerst inne känt mig rätt nöjd med att jag hade gjort.
Fast visst, utsikten till att få 120 000 kronor i månaden fram till 2011 utan att behöva arbeta för dom kanske håller tungan och annat i styr.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Att få sparken på det här sättet måste vara mer än nesligt. Visst, fallskärmen är inte dålig, men ändå!! Att stå där med skammen inför hela svenska folket. Jag hörde intervjun med honom i lunchekot och det var inte en glad Bo Bylund, han lät faktiskt ganska chockad.

Thomas sa...

Jag förstår inte varför Bylund är förvånad. Det är väl regel 1A i utbildningen till politruck att sådant här kan hända. Reaktionen är ju bara löjlig. Eller trodde han att det gått så lång tid att hande andas ut? Att göra sig av med gamle patrons drängar är väl en ganska normal aktivitet?

Bengavoice sa...

Både harakiri och att bruka våld mot Lill-Svetto Nitrogen skulle vara slöseri med värdefulla quiz- och bloggarkraft.
Man kan undra hur många dumpade höjdare som går omkring och inkasserar miljonbelopp för att göra ingenting? Jag skulle gladeligen offra mitt jobb för en fet fallskärm.

Frukostflingan sa...

Att han skulle få gå var ju inte särskilt förvånande, men jag trodde inte att det skulle dröja så länge och det gjorde nog inte Bylund heller.

Jah Hollis sa...

Visst kan man kicka folk på den nivån. Men man behöver ju inte göra det på ett svinaktigt sätt för att visa vem det är som bestämmer.
Jag tycker det tyder på en viss skenhelighet i en regering full av gudfruktiga frimicklare.
Och som BV mycket riktigt nämner, verkar det inte vara något att gnälla över när en höjdare (eller hur många är dom egentligen?) kan lyfta 120 000 i månaden utan att jobba. Samtidigt jagar man folk som blivit sjuka av sitt jobb med blåslampa.

Thomas sa...

"svinaktigt sätt"; "skenhelighet i en regering full av gudfruktiga frimicklare". Stora ord och uppblåsta kommentarer. Patetiskt? Allt för att en av "rätt sort" fått sparken.

Jah Hollis sa...

Thomas: Varifrån har du fått det där med "rätt sort" ifrån? Knappast från mej. Snarare en snabbt dragen slutsats från din sida.
Men som du själv vill bli behandlad, så ska du behandla andra. Kanske något att tänka på för Littorin och kompani.
Dina kommentarer om "politru(c)k" och "patrons drängar" är väl patetiska om något.

Thomas sa...

Att jag inte fäller några tårar för BB:s räkning beror bland annat på hans agerande i fallet Fiskebäckskil:

http://www.realtid.se/ArticlePages/

200508/16/20050816090309_Realtid

826/20050816090309_Realtid826

.dbp.asp

(direktlänkning verkar inte fungera så kopiera alla fyra raderna och använd "copy and paste" i sökfönstret)

Där kom hans pampfasoner som en del av den (s)-märkta nomenklaturan fram i god belysning.

Jah Hollis sa...

Det låter som en storm i ett vattenglas.
Men vad jag vände mig mot var sättet på vilket han sparkades. Det säger en hel del om vilka skenheliga typer det sitter i vår regering nu. Sedan kan man tycka vad man vill om Bylund.

Thomas sa...

"sättet på vilket han sparkades", "skenheliga typer".
MEN, han har ett jobb som är jämförbart med en VD:s. VD:ar kan sparkas på 10 minuter av en enig styrelse - vilket händer lite då och då. Enda skillnaden är att en sådan VD sällan gråter ut i pressen efteråt. Med inkomstgaranti till 2011 tycker jag dessutom att det skulle sett mer smakligt ut om han bitit ihop och gillat läget.