Twingly statistik

måndag 7 april 2008

Och vem är det som äter upp all fisken då?


Det är en förvirrande värld vi lever i.
Jag trodde det skulle klarna lite när man började bli äldre, men själv blir jag bara mer och mer förvirrad.
Ta det här med maten.
Vi bombarderas med kostråd och dieter dagligen, men om jag förstått saken rätt är det väldigt många av oss som väljer att äta osunt och ohälsosamt ändå.
Genom alla år har jag i alla fall fått höra en sak: Det är nyttigt med fisk, man blir både klok och sund och frisk av fisk (om den inte är för laddad med PCB och andra gifter).
Men samtidigt som vi i alla år har fått höra att det är bra att käka fisk, verkar det som om vi ändå inte äter tillräckligt mycket av den varan för att kostexperterna ska vara nöjda.
Ändå har vi tydligen lyckats med konststycket att närmast fiska upp all matfisk som det tidigare verkar ha funnits en oändlig tillgång på i våra hav och sjöar.
Jag bara undrar: Vem är det som har ätit upp all fisken?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

DR sa...

Vi människor äter naturligtvis upp en hel del av den fångade fisken, men en stor del går även till djurfoder. Allt ifrån pälsdjursuppfödning till odling av fisk! Runt 80 % av fisken som fångas i Östersjön blir till djurfoder.

Bert sa...

Inte jag! Inte jag!

Skämt åsido. Jag tycker utvecklingen är skrämmande. Vi behöver fisk. Fisk står för en stor del av världsbefolkningens matförsörjning. Tyvärr har vi i västvärlden för vana att plundra och använda allt vi kommer åt för egen del. Eller för djurens. (Se föreg. kommentar.)

Ät fisk, men ät den som inte är utrotningshotad. Sluta mata mink med fisk för att fixa pälsar till förmöget folk. Det skulle heller inte förvåna mig om vi föder upp köttdjur med fiskfoder. Det är fulltständigt onaturligt i så fall.

Sukkerspinnengelen sa...

Veldg søte synkronsvømmende gullfisk! Men filmen viser vel at vi mennesker er fullstendg gale..

Konklusjonen er selvfølgelig at 6,2millarder mennesker i kombinasjon med markedsøkonomi er mer enn Moder Jord kan klare.

Har du reprodusert deg, så skam deg! Hvs du i tillegg er en del av markedsøkonomien, skam deg enda mer!