Twingly statistik

tisdag 28 september 2010

Två nyheter som inte förvånar mig det minsta

Ur dagens nyhetsström fiskar jag fram två nyheter som är av kategorin "vad var det jag sa?".
För det första: Hälften av bilisterna på våra vägar och gator använder av någon anledning (slöhet? barnsligt uppror? ren dumhet?) inte blinkers för att visa vart de ska svänga när de ska svänga.
Eftersom jag själv befinner mig ute på vägarna rätt ofta kan jag bara konstatera att denna undersökning har kommit fram till vad jag redan kände på mig.
För det andra: Det var taktikröster som räddade Göran Hägglund och hans kristdemokrater kvar i riksdagen. Samma gäller tydligen i stort för Maud Olofsson och Centern. Sedan lär många ha taktikröstat på SD.
Vad det nu ska vara för taktiskt med det.
Nej, nu är det dags att ge sig ut bland de icke-blinkande medtrafikanterna igen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Och många av dom som väl blinkar tror att det är ett hjälpmedel, inte en varning.

BP sa...

Roligt att du skriver om bilister som inte orkar blinka längra. Kom hit upp så. Alltså om de inte blinkar när det kör åt höger kan jag står ut med - i värsta fall. Men dom de svänger vänster å låta bli att signalera, det kan jag inte stå ut med.

Bengavoice sa...

Taktikröstarna är mycket farligare än blinkvägrarna. Särskilt om de taktikröstar åt fel håll. Fast det finns väl några som blinkar åt höger och röstar åt vänster också, av taktiska skäl?

Adnan Hadziagovic sa...

Vad har man för taktik när man röstar på ett populistisk rasistisk missnöje parti??? Tror de att de kan läxa upp sitt parti genom att rösta på ett annat?? Det tror inte jag, man gör det genom dialog med sitt parti.

För mig är naturlig att rösta på det parti man stödjer och det är vad jag kallar demokrati. Hur f** tänker man när man röster på en som man egentligen inte stödjer?