Twingly statistik

fredag 6 juli 2007

Den sköna konsten att häckla


Jag köpte det senaste numret av The Word i dag och det var mycket läsvärt i både stort och smått. Det är sällan man har anledning att skratta högt när man läser ett rockmagasin, men The Word får mig att göra det.
Det är de där små inslagen, tryfferingarna som bästa och sämsta-listan (denna gången om sångare/sångerskor) och de udda grejorna som folk har gjort och sagt.
I detta numret fanns en kort liten lista över saker som folk sagt när de häcklat artister, stå upp-komiker och politiker bland annat.
Somliga kommentarer är helt obetalbara.
Som vid Live 8-konsertens storbilds-visning i Glasgow (man önskar ju bara att offret, Bono, kunde hört den).
Världssamvetet Bono berättar i direktsändning om nöden i Afrika. Och för att illustrera det han berättar knäpper han med fingrarna: "Every time (click) I click my fingers (click) a child in Africa dies (click).
Varvid någon i Glasgowpubliken ropar: "Well stop fucking doing it then!"

Jah Hollis

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Hade tänkt länka till Lokkos krönika i dagens svenskan, men eftersom att den blaskans web är lika aktuell som kungahuset var det ett hopplöst företag. Lokko ägnade hela krönikan åt att ironisera kring Live Earth-galan. Han hade en del poänger.

Jah Hollis sa...

Även i The Word synade man några av de stora namnen i Live Earth på ett sätt som inte var så smickrande för artisterna i fråga.