Twingly statistik

torsdag 19 juli 2007

Ännu en dag i Sveriges huvudstad

Det blev en lång sovmorgon i dag eftersom vi satt uppe halva natten och drack öl och whisky och lyssnade på musik och ett antal Lindemän. Vi hann till och med lyssna oss igenom ett inte oävet Sommar i P1 med den, som jag trodde, tämligen torre golfkommentatorn Göran Zachrisson.
Faktiskt gjorde sig hans röst bättre i radion och hans val av musik var om inte sensationellt så i alla fall ganska oväntat. När vi äntligen kom ut växlade PF in hela sin samlade kassa av metallslantar och det visade sig vara närmare fyra tusen spänn som kommer väl till pass i väntan på att jag ska få mitt bankkort att funka igen.
Så gjorde vi ett besök i Mellotronen där jag äntligen kunde lägga vantarna på ett ex av Amon Düül II:s Yeti som jag så länge väntat på.
Så blev det några pilsner i det blåsiga och ostadiga sommarvädret och hyfsat kinakäk innan vi tog tuben (se, jag börjar lära mig stockholmska ;-)) tillbaka hem igen. Nu har PF satt mig in i fildelandets mysterier eftersom han ohämmat utnyttjar de möjligheterna.
Själv är jag tveksam till hanteringen, speciellt som jag är gammalmodig nog att gilla att kunna hålla en skiva i handen. Till exempel Amon Düül-plattan jag köpte i dag som var rena lyxutgåvan.

Jah Hollis

7 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Duktig påg! Snart kan du säkert beställa reker också.

Jah Hollis sa...

Jag jobbar på det.
Och säga att det börjar bli "murkt" ute framåt kvällningen.:-)

Ankan sa...

Enkelt, alla ä blir e. "Tjena leget!"

Sånger från nedre botten sa...

Ankan alla är blir inte e:n. Check. På samma sätt blir inte alla ö:n u:n. Jag ser inte futterna för skrinet e i vegen. Å kärringen måste tvetta funstren. sjelv tar jag mej en öl (bira egentligen, men öl är öl och inte ul).

Ankan sa...

Nää, inte alla kanske, men grovt talat ere så.

Jah Hollis sa...

Men jag har för mig att man hört någon stockholmssångare rimma burk och mörk, alltså burk och murk. Det hänger väl på var i ordet ö:et befinner sig.
Säger man jackena fortfarande om ögonen? Eller var det på Vårat gängs tid?

Ankan sa...

De va på eran tid.