Twingly statistik

torsdag 19 juli 2007

Malmö ter sig som ett dårhus på avstånd

Det känns lite märkligt att sitta så här på avstånd i gamla Stockholm och läsa om hur dårar härjar hemma i Malmö. Sveriges tredje stad ter sig ju som rena gangsterhålan när man ser det ur detta perspektivet.
Här i huvudstan kan det väl också gå hett till, men hittills har jag knappt hört en människa som höjt rösten över det normala. Hemma i Malmö är det skottlossning utanför krogen.
Förvisso är det inte vid ett ställe jag har för vana att besöka (krogen där de sköt alltså), men det är rentutsagt för djävligt att det finns människor som får för sig att hitta på sådana saker.
Är de nu fångade på en övervakningskamera så får vi ju som ett brev på posten nya argument för flera sådana.

Jah Hollis

5 kommentarer:

Ankan sa...

Det verkar vara mycket mer gangsteruppgörelser nedåt i landet?! Iaf. som det skrivs om. Alla kommer ju såklart inte till allmänhetens känndom. Men läget med hamnar & bro (smuggel) gör ju södra Sverige lämpligt som gangstertillhåll.

Biggles sa...

Jag tycker det är dags att alla Malmöbor sluter upp bakom Ilmar Reepalu och visar sitt stöd för att införa kameraövervakning i centrum. Länsstyrelsen kan stoppa upp sitt tillståndsnekande där solen inte skiner! Folkomröstning någon?

Sånger från nedre botten sa...

Om de nu är fångade på en övervakningskamera så hindrade kameran uppenbarligen inte dem från att skjuta...

..äh, jag lägger ner för ett par dar nu och önskar dig allt gott så länge.

Ha're!

Biggles sa...

Sånger från nedre botten:

1. Det är nog inte helt osannolikt att dessa personer begått brott tidigare. Brott som kanske kunde varit uppklarade om kameror funnits. Då hade dom förhoppningsvis suttit inpärrade just nu, istället för att gå runt på stan med skjutvapen. Men det är bara spekulationer.

2. Fakta är däremot att just nu går det omkring personer på stan med skjutvapen som inte är rädda för att använda dom. Sådana vill inte jag ha i min stad.

3. Om dom åker fast förhindrar det nu brott, åtminstone under tiden dom sitter inne.

Jah Hollis sa...

Nu läste jag i DN i dag (jag är kvar i Stockholm) att det är skjutning och knivhuggande både i Södertälje och Västerås. Så jag var kanske för snabb med att svartmåla gamla Malmö.
Men jag tror på lite mer gammalt hederligt angiveri i stället för övervakningskameror.
Jag menar att de här som skjuter och rånar och står i knappast kan hålla det helt hemligt. Och vad finns det för anledning att skydda sådana människor?
Men jag håller med Biggles: Jag vill inte ha sådana gående lösa i min stad.