Twingly statistik

torsdag 5 juli 2007

Visst fan var det bättre på 60-talet, ha-ha!

OBS! Uppdaterad!
Sydsvenskans kulturchef Daniel Sandström skrev för en tid sedan en betraktelse över Ulf Lundells sommarprogram som gick ut på att hans (Lundells) fascination för 1960-talet var rent av reaktionär nostalgi.
Sandström, som inte ens var född 1967, har läst sig till, att så djävla bra kan det ju inte har varit då. Så han förklarar för oss att varje sekund som följt på 1960-talet måste ha varit en bättre epok eftersom den kom senare i tidsordningen.
Jag tror han bara är avundsjuk för att han missade detta:
Svensk television 1968
Jefferson Airplane på Woodstock 1969
The Who 1967
Ja, hans egna band, de 60-talsinspirerade Beagle, verkar dessvärre inte ha satt ner tassarna så att det fortfarande märks.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Lillebror sa...

Tiderna förändras och vi med dem - förhoppningsvis. I min lokala livsmedelsaffär hörs ibland uppmaningen "feed your head" från muzakanläggningen. Det gör mej en smula road. Någonstans har någon beslutat att den låten passar in bland mjölk och falukorv.

http://www.youtube.com/watch?v=6xhYk9PEmXA
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Rabbit_(song)

Jah Hollis sa...

Visst, jag ville väl bara retas lite med dom som retar sig på att 60-talet framhålls som årtiondet Numero Uno.

Musiken i livsmedelsbutiken har jag avhandlat i ett antal blogginlägg. Där blir det ofta en slags lustiga kulturkrockar, som blir extra roliga om man vet vad det egentligen är dom sjunger om.

jahhollis.blogspot.com/2007/01/
musiken-i-livsmedelsbutiken-3.html