Twingly statistik

måndag 16 juli 2007

Rosengård skämmer ut sig - sd tar poäng

Så har det varit bråk i Rosengård, Malmös mest (ö)kända stadsdel numera antar jag, igen med vapenhot och massinsats av polis som ansett sig tvugna att skjuta varningsskott. Som Malmöbo tycker jag det är pinsamt att andra Malmöbor beter sig på det här viset (och jag talar inte om polisen nu).
Naturligtvis kommer vi att få höra det vanliga snacket nu. Att det är polisens fel, att det inte är så stökigt i Rosengård. Att det är medias fel och så vidare och så vidare.
Men man kan komma med dessa förklaringar och undanflykter hur länge man vill. De som plockar poäng på detta, så länge det pågår, är ju partier som sverigedemokraterna och alla till höger om dem.
Det är inte så svårt att tänka sig hur de kommer att kommentera denna händelse i Rosengård: Här har de ju exemplen som bevisar att de har rätt.
Tänk om människorna som lägger ner sin energi på att leva upp till alla fördomar som finns om dem, kunde bryta det här mönstret och visa att de främlingfientliga har total fel.
Ja, ja, jag vet att det är ett komplext problem, och att de flesta i Rosengård är skötsamma och så vidare. Men varje gång det blir den här typen av bråk i det området kommer det att kasta en jätteskugga över hela Rosengård.
Tyvärr, det är dags att inse att det är så det funkar.

Jah Hollis

5 kommentarer:

Anonym sa...

Titta på bilderna nedan. Vilket enda parti i Sverige har gjort så att Rosengård ser ut och fungerar så här? Jo, partiet som får 40 % genom 10 % arbetslösa som de vill göda med A-kassa, 15 % pensionärer som är sentimentala eller dementa och 15 % invandrare som de genom ABFs försorg ger samlingslokaler till där de kan trivas utan att arbeta. I de lokalerna sitter papporna och spelar kort och dricker medan sönerna i gäng är ute och rånar folk. Ingen arbetare vinner på att rösta på socialdemokraterna. Då blir det som på bilderna:

http://www.pppress.se/content/ViewArchive.asp?archive=PPBRAK2-20070715

Sånger från nedre botten sa...

Och så var de igång igen...

Jah Hollis sa...

SFNB: Det sorgliga är ju att det är som jag skriver: Gör man inte något åt det här återkommande problemet kommer vi snart att ha ett stort gäng sverigedemokrater i Malmös fullmäktige. Och det hänger ta mig f-n väldigt mycket på Rosengårdsborna själva.

Lillebror sa...

Politiskt är det här ett problem kanske främst för socialdemokratin. Stadsdelen Höja i Malmö gränsar till Rosengård men saknar invandrarkaraktär. Bifogar länk till valresultatet som talar ett tydligt språk.

http://www.val.se/val/val2006/slutlig/K/valdistrikt/12/80/0911/roster.html

Jah Hollis sa...

Lillebror: Visst, det är ett jätteproblem för sossarna. Tyvärr lyckades jag inte hitta valresultaten du syftar på (det är något fel på länken) men jag tror mig förstå vad du menar.