Twingly statistik

måndag 9 juli 2007

Livet på landet kräver rejält krubb

Jag tillbringade hela söndagen på den skånska landsbygden, även om jag sov till närmare mitt på dagen. Under eftermiddagen gav vi oss i väg till Fulltofta naturcentrum och Fulltofta strövområde, en utflykt som var väl värd besväret.
Det känns som åratal sedan jag gjorde en riktig söndagsutflykt i naturen. Förvisso i en natur där det finns väl skyltade stigar att gå och där man inte riskerar att gå vilse, men dock i en välbevarad natur.
Efter kollen i Naturcentrumet (en gammal ombyggd lantgård) och promenaden återvände vi till hemmets lugna vrå där gudbarnet utmanade mig på badminton utomhus i blåsten.
Hon har tränat upp sig och som gammal ringrostig glad badmintonamatör fick jag röra mig en hel del. Även det en upplevelse som det kändes som det var länge sedan jag var med om.
Och efter all denna ansträngning med promenad och sportsaktivitet kom belöningen i form av vad värdparet kallar skogshuggarkäk. Stekt nypotatis, stekta korvar och bacon, stekta ägg, sallad på tomater, sallad och purjolök, chilisås, ketchup och Västervikssenap.
Underbart gott, men jag undrar vad alla våra GI-gurus säger om den middagen.
Äh, skit samma!

Jah Hollis

4 kommentarer:

diskegubben sa...

Jag blev sugen på rejält krubb
när jag såg bilden. Tänker tillaga
något liknande idag. Har alltid varit svag för den svenska korven och senap med lite drag i.
Jag skiter i points.......

Jah Hollis sa...

Det var mycket gott, speciellt efter dagens aktiviteter. Nypotatis kokt cirka tio minuter och sedan stekt var underbart gott. Till korv ska det vara redi´senap.

Ankan sa...

Åh vad drackén till? Öl? Mjölk? Riktigt gott ser det ut iaf.

Jah Hollis sa...

Värdparet drack öl och vin. Gudbarnet drack någon mystiskt färgad läsk och stackars jag, som skulle köra bil hem, fick hålla mig till vatten.