Twingly statistik

torsdag 17 april 2008

Alla dessa vetenskapliga undersökningar

Med jämna mellanrum poppar det upp vetenskapliga undersökningar om vad som är farligt och inte farligt för oss människor. Slår man ut resultaten över en längre tid brukar det visa sig att den ena undersökningen snart motsägs av en annan.
Men resultaten av undersökningarna är ofta tacksamma för media, eftersom det är ganska lätt att hänga rubrikordet "larm" på dem.
Det går också bra att lansera ett lite överraskande resultat; att det som egentligen inte borde vara så bra tvärtom är nästintill hälsosamt.
Nu är det tydligen dags att omvärdera det gamla uttrycket "ett riktigt vitaminpiller".
Det har visat sig i en undersökning att de som tror sig förlänga livet genom att knapra sådana piller i stället riskerar att förkorta det.
Själv undrar jag lite över metoderna i sådana här undersökningar, till exempel i den om vitaminpillren:

"Studien är välgjord och pålitlig. Men i många av studierna som ingår har deltagarna fått mycket höga doser av vitaminer, mer än det som ingår i multivitaminer som säljs här."

Man har alltså medvetet givit folk mycket höga doser av vitaminer för att sedan konstatera att detta kunde ge dem cancer. Låter som någon slags nazimedicinska metoder om ni frågar mig.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mina vitaminpiller innehåller antioxidanter och det är visst riktigt farlig! Ska man sluta ta dem kanske? Jag blir bara så trött på alla dessa larmrapporter!

Frukostflingan sa...

Jag håller med Ingrid, trött är bara förnamnet, jag bryr mig faktiskt inte längre.
Jag äter det jag tycker är gott och gör det jag tycker är kul, sen får de "vetenskapliga" studierna säga vad de vill!