Twingly statistik

måndag 27 oktober 2008

Calexico på Vega var en riktig höjdare


Det har inte blivit så mycket med bloggandet i helgen.
Jag hade tänkt skriva något om Calexicos konsert på Vega i Köpenhamn tidigare, men jag har haft lite svårt att formulera något vettigt, och det tog ett tag att komma ner efter den ungefär två timmar långa och upplevelserika musikaliska resan.
Jag kan bara kort konstatera att om man tyckte det danska förbandet Our Broken Garden gjorde en habil insats, så förstår man när Calexico öppnar smygande och knock out-artat på en gång att det tar ett tag att spela ihop sig till de här western-rockarnas nivå.
Alla jag talade med efter konserten var nöjda med vad de såg (en underbar ljussättning och en krackelerad bakgrundsduk där det hela tiden visades lite smått mystiska filmer) och hörde (oerhört täta och stämningsfulla låtar och musikaliska landskapsbyggen som låter som ingen annan just nu).
Jag har försökt hitta några recensioner av konserten, men jag hittar inga i de danska tidningarna och i Sverige var det tydligen bara HD som orkade skicka en recensent (som dessvärre tycks ha en del förutfattade meningar om hur Calexico ska låta).
Den "stora" kvällstidningen KvP skriver hellre om en massa skitprogram på tv än om intressant musik nuförtiden och dess Bonnier-ägda morgonsyster, Sydsvenskan, hade tydligen heller ingen att skicka.
Dock var Aftonbladet alerta nog att skicka en recensent till Calexicos konsert i Stockholm dagen efter och vad han tyckte kan ni läsa här.
I gårkväll blev det en lång (vi backade ju tillbaka en timme från sommartiden mitt i natten) sittning hemma hos nyss hemkomne BT, och vi provade grundligt hans mörkt färgade Macallan 10 Years Cask Strength.
Och i morgon ska man tillbaka till verkligheten igen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Javisst var det bra!
Det finns en intervju från kvällen på http://dagensskiva.com/2008/10/27/calexicos-historier-skapas-i-studion/

Jah Hollis sa...

Calexico har aldrig gjort mig besviken vid de tre tillfällen jag sett dom live. Tvärtom.
Och tack för tipset, det verkara vara intressant läsning som jag får ge mig in i när jag har lite mer tid än just i afton.