Twingly statistik

lördag 11 oktober 2008

"Gamla hederliga Caltex & The Oxymorons"

För en gångs skull var det en vecka där jag fick vara med och skörda rejäla framgångar inom quizzandets sköna konst.
Vi inledde med att dra ihop ett kunnigt och laddat lag till Pickwicks onsdagsquiz, och den här gången gick det vägen. Det gick så mycket vägen att vi kunde kosta på oss att svara fel på en fråga som en av oss hade det rätta svaret på.
Frågan var vad som aldrig får befinna sig mer än tolv meter från Amerikas president. Vi hade det rätta svaret, men några av oss trodde inte på det och valde ett felaktigt i stället (demokratins baksida?).
Desto större var glädjen när det stod klart att vi vunnit och eftersom det var årets andra vinst, borde vi nu vara kvalificerade för finalen i december.
Roligt var, att det var många som jublade med oss när vi vann och att annars mästerliga The Spitfire Psychopaths (de har vunnit otroliga 15 gånger hittills i år) gratulerade oss till vinsten och i sitt quizreferat, på hemsidan de har, kallade oss "Gamla hederliga Caltex & The Oxymorons".
Tack för det!
Torsdagkvällen red vi på framgångsvågen (Ol’ Hell hade redan på tisdagen varit och vunnit ett premiärquiz på en annan krog, något han jämförde med att "stjäla godis från ett barn") och ställde upp med ett ovanligt starkt lag på Fagans guiz.
Det slutade med att vi föll på målsnöret, i ett tie break mot ett lag som hade samma poäng som vi.
Hade vi vetat förnamnen på Mel Gibsons och Danny Glovers rollfigurer Riggs och Murtaugh i gamla snutfilmen Dödligt vapen, hade vi vunnit.
Nu fixade vi bara ett av namnen och till slut blev det då en andraplats.
Men vi vann i alla fall var sin pint att släcka efter med.
Och det var inte helt fel.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ankan sa...

En pint e ju som bekant aldrig fel.

Kan det vara en väska med fjärrstyrning till bomber & granater presidenten måste släpa med sig?

Jah Hollis sa...

Stämmer att det är en väska med koder till att dra igång hela kärnvapenarsenalen. Några av oss tyckte det lät lite för mycket actionfilm från Hollywood, men så är det.

Sånger från nedre botten sa...

Det tycks som ett litet grattis är på sin plats, grattis!

Jah Hollis sa...

En får tacka. Tack!